تبلیغات
رژیم غذایی و تغذیه و مطالب بهداشتی آرایشی
| عمومي ,

ارتباط فشار خون بالا و مشكلات جنسی


بر اساس نتایج تحقیقات انجمن فشار خون نیویورك، زنانی كه مبتلا به فشار خون بالا هستند نسبت به زنان سالم دارای مشكلات جنسی بیشتری هستند.
 

به نقل از مدیكال نیوز تودی، این دانشمندان با بررسی 400 زن در درمانگاه سرپایی دریافتند، مشكلات جنسی و عدم رضایت جنسی در میان زنانی كه مبتلا به فشار خون هستند، بیشتر است.به گفته این دانشمندان فشار خون در 20 در صد افراد وجود دارد و حتی عامل بسیاری از مشكلات جنسی در مردان نیز به شمار می آید.
اختلالات جنسی در زنان مبتلا به فشار خون، شامل كاهش امیال جنسی، ناتوانی در رسیدن به مرحله لذت جنسی و درد هنگام مقاربت است


اهل دوغ هستید یا نوشابه؟

در تابستان گرم تشنگی تان را با نوشابه برطرف می كنید یا با یك لیوان دوغ خنك !

دوست عزیز، شما از دسته دوغی ها هستید یا نوشابه ای ها!؟ منظورم این است كه وقتی حسابی تشنه اید یا زمانی كه غذایی میل می كنید تمایل دارید دوغ مصرف كنید یا نوشابه؟ آیا از خواص هر كدام خبر دارید؟

نوشابه یكی از پرطرفدارترین نوشیدنی های دنیاست و مصرف آن هر روز بیشتر می شود. حتی كودكان هم مقدار زیادی نوشابه مصرف می كنند و نوجوانان و جوانان در تمام دنیا، میل و رغبت زیادی به مصرف آن نشان می دهند. ولی آیا این سؤال در ذهنتان پیش آمده است كه؛ این نوشیدنی چقدر مفید است یا چقدر ضرر دارد؟ مصرف این میزان قند و كالری موجود در آن ومصرف  كافئین، بدون وجود هیچ گونه مواد مغذی در نوشابه چه اثری بر بدن شما دارد؟

-----------
امـروزه مصرف نوشابه های گازدار بطور فزاینده میان مـردم
باب گردیده است. اما  آیـا مـصـرف كنـنـدگان از مـضرات این
نوشابه های رنگارنگ با خبرند؟ پیـش از آن كـه جـــرعه ای
دیـگر از نـوشـابـه خـود را بــنوشید بهتر است این مـقاله را
مطالعه نمایید:

پــژوهشگران مضرات مصرف نوشابه های گازدار را چـنـیـن
برمیشمارند:

1- پـوسیدگی دندانها: تمام نوشابه های گازدار خاصیت
اســیدی داشته و سبب فرسایش مینای دندانها میگردند.
همچنین میزان قند بالای این گـونه مـحــصولات پوسیدگی
دندانها را تسریع میكنند.

2- چاقی: نوشابه های گازدار عمدتا از آب تصفیه شده، افزودنیهای مصنوعی و شكر تصفیه شده تهیه میگردند. بنابراین فاقد هرگونه ارزش تغذیه ای بوده و تنها به  خاطر میزان  قند بالایشان دارای كالری زیادی میباشند كه سبب چاقی در فرد مصرف كننده میگردند. در نوشابه های رژیمی نیز جای شكر معمولی از آسپارتام استفاده میكنند كه در ضمن آنكه یك ماده اشتها آور میباشد برای سلامتی نیز مضر بوده و مصـرف آن میگرن، سرگیجه و كاهش توان حافظه را بدنبال دارد.

3- سوء تغذیه: افرادی كه به مصرف  نوشابه های گازدار اعتیاد دارند و از طرفی كه این محصولات موجب كاهش اشتها میگردند بنابراین فرد معتاد تنها به مصرف نوشابه های گازدار روی آورده و دچار سوء تغذیه میگردند.هنگامی كه شما در بطری یك نوشابه گازدار را میگشایید بلافاصله حبابها و گازهای موجود در آن به بیرون جهیده وظاهر میگردند.گاز اینگونه محصولات بسبب وجود  اسید فسفریك و دی اكسید كربن در تركیباتشان میباشد كه سبب اسیدی گشتن اینگونه محصولات نیز میگردند.PH  نوشابه های گازدار بین 2.5 تا 3.5 میباشد كه موجب پدید آمدن محیطی اسیدی در معده میگردند. در كل مسیر سیستم گوارش تنها معده قادر به مقاومت در برابر چنین محیط اسیدی میباشد. اما در دیگر اعضای سیستم گوارش بدن مانند دهان، گلو و مری در پی مصرف نوشابه های گازدار محیط اسیدی ناهنجاری ایجاد میگردد. چراكه مخاط دهان، گلو و مری بسیار در برابر اسید حساس و آسیب پذیر میباشند. اسید فسفریك موجود در این نوشابه ها نیز با رقابت با اسید هیدروكلریك معده عملكرد صحیح معده را تحت تاثیر قرار میدهد. هنگامی كه معده ناكارآمد میگردد غذای مصرفی گوارش نیافته باقی مانده و سبب سوء هاضمه و نفخ میگردد. افرادی كه از زخم معده و
سوزش سر سینه رنج میبرند باید از مصرف نوشابه های گازدار جدا خودداری كنند.

4- تاثیر بروی كلیه ها: هنگامی كه میزان اسید فسفریك خون افزایش می یابد كلیه ها قادر بدفع سریع آن نمیباشند بنابراین فشار مضاعفی بروی كلیه ها تحمیل میگردد. مصرف نوشابه های گازدار سبب  میگردد تا كلسیم از استخوانها برداشته شده و درون خون جریان یابد این امر موجب رسوب كلسیم اضافی در كلیه ها گردیده كه در نهایت منجر به سنگ كلیه میگردد.

5- تاثیر بروی پوست: خون اسیدی بروی عملكرد گلوتایتون تاثیر میگذراد. گلوتایتون یك آنزیم با خاصیت آنتی اكسیدانی میباشد. علاوه بر آن نوشابه های گازدار فاقد هرگونه مواد معدنی و ویتامین میباشند. افرادی كه نوشابه مصرف میكنند معمولا مصرف آب میوه، شیر و حتی آب را كاهش میدهند و بدن خود را از ویتامینها و مواد معدنی كه برای سلامتی پوست ضروری میباشند محروم میسازند. بنابراین پوستشان بیشتر دچار چین و چروك  میگردد.

6- تاثیر بروی استخوانها: اسید فسفریك موجود در نوشابه های گازدار ماده ای بسیار سمی میباشد. در صنعت از اسید فسفریك بعنوان سختی گیر آب استفاده میگردد. به این طریق كه اسید فسفریك سبب زدودن كلسیم و منیزیوم از آب سخت میگردد. اسید فسفریك در بدن نیز دارای عملكرد مشابهی میباشد. یعنی یون كلسیم را از استخوانها بر داشته و پوكی استخوانها را سبب میگردد.

7- تاثیر كافئین: به نوشابه های گازدار عمدا كافئین افزوده میگردد تا ایجاد اعتیاد و وابستگی در مصرف كنندگان خود كنند. كافئین موجود در نوشابه های گازدار با سرعت بیشتری نسبت به دیگر نوشیدنیهای حاوی كافئین  مانند قهوه و چای جذب بدن میگردد. كافئین سبب برهم خوردن نظم خواب گردیده، علایم پیش از قاعدگی را تشدید كرده و سبب كم آبی در بدن میگردد.

به خاطر داشته باشید كه بیماریها یك شبه پدیدار نمیگردند بلكه در طی سالها بر اثر پیروی از  رژیمهای غذایی نامناسب ایجاد میگردند.بنابراین مصرف نوشابه های گازدار را به حداقل ممكن رسانده و در عوض به نوشیدن آب وآب میوه های طبیعی روی آورید. هرگاه هم كه هوس مصرف نوشابه های گازدار را كردید حتما از نی استفاده كنید تا از تماس مستقیم نوشابه با دندانها خودداری كرده باشید.

 

اثر نوشابه بر چاقی نوجوانان

تحقیقات اخیر حاكی از اثر مستقیم نوشابه بر افزایش درصد چاقی در كودكان و نوجوانان است. یك بررسی 2 ساله نشان داد كودكان 12 ساله ای كه بطور مرتب نوشابه مصرف می كنند، 6/1 برابر، بیشتر در معرض ابتلا به چاقی هستند و چاقی در این سن به احتمال زیاد به چاقی در بزرگسالی می انجامد.

افرادی كه به طور مرتب نوشابه مصرف می كنند، می توان گفت بطور متوسط روزانه 7 قاشق مرباخوری شكر از این طریق دریافت می كنند كه این میزان شكر هم كالری بالایی دارد و هم بر سلامت دندان ها اثر مخرب دارد.

 
زنان شیرده، و نوشابه

زنان شیرده، نوشابه و مواد حاوی رنگ‌های مصنوعی مصرف نكنند 
متخصصان تغذیه با مهم دانستن نوع تغذیه زنان در دوران شیردهی برای رشد كودكان توصیه می‌كنند:زنان شیرده از مصرف نوشابه‌های گازدار و حاوی رنگ‌های مصنوعی و تنقلات كاذب مطلقا خودداری كنند.

به گفته آنان، تغذیه مناسب مادر در این دوران موجب حفظ سلامت خود و كمك به رشد و تكامل طبیعی نوزاد می‌شود.

متخصصان علوم تغذیه اظهار می‌دارند: نیازهای غذایی مادر باید در دوران شیردهی تامین تا پس از آن با مشكلی روبه‌رو نشود.

دكتر " مریم زارعان " متخصص علوم تغذیه از دانشگاه اصفهان با اشاره به اینكه هرچه مواد غذائی مصرفی طبیعی تر باشد، مصرف آنها سالمتر است، گفت:
زنان شیرده باید از مصرف مواد غیرطبیعی مانند نوشابه‌های گازدار بپرهیزند.

وی در گفت و گو با ایرنا افزود:این مواد نه‌تنها دارای مواد مغذی نیست بلكه باعث از بین رفتن مواد مغذی در شیر مادر می‌شود كه به این ترتیب شیر مادر كه می‌تواند بهترین غذا برای كودك باشد، تبدیل به یك ماده با ارزش غذایی كم می‌شود.

وی به مادران توصیه كرد كه در دوران شیردهی از نوشیدنی‌های طبیعی نظیر عرقیجات ، دوغ ، آب میوه و همچنین سبزیجات استفاده كنند.

وی اضافه كرد: مادر در دوران شیردهی به آب بیشتری احتیاج دارد كه باید به این نیاز بدنی خود پاسخ دهد.

زارعان با اشاره به اینكه در دوران شیردهی نیاز مادر به مواد غذایی در حدود ? ??درصد بیش از زنان عادی است، افزود: در میان گروه‌های مواد غذایی، "سبزیجات" به دلیل داشتن فیبر، ویتامین ? Cو ? ، Aپتاسیم و منیزیم ،مهمترین گروه مواد غذایی است كه مادران شیرده باید استفاده كنند.

دكتر"مهلا زكی زاده"نیز دراین‌باره گفت:سبزیجات تیره بیشتردارای ویتامین ? A ،Cو فیبر هستند و در سبزی‌های زرد و نارنجی رنگ مثل هویج بیشتر ویتامین ? ،Aپتاسیم و فیبر وجود دارد.

وی افزود: گروه میوه‌ها هم دارای فیبر، ویتامین ? A، Cو پتاسیم هستند.

وی گفت: گروه بعدی كه از نظر تامین‌كننده مواد مغذی برای زنان شیرده بسیار لازم و ضروری است، گروه مواد غذایی "ماكیان "است.

وی بااشاره به اینكه این مواد غذایی شامل ماهی،تخم مرغ ، حبوبات و آجیل است، افزود : این گروه مواد غذایی فسفر، ویتامین ?،B6 ? ،B12روی، منیزیم و آهن لازمه بدن زنان شیرده را تامین می‌كند.

وی تصریح كرد: بهتر است گروه‌های غذایی سبزیجات و گوشتی به شكل آب پز مصرف شود تا چربی كمتری به غذا اضافه شود.

وی گفت:در گروه لبنیات نیز می‌توان از شیر، ماست ، پنیر و كشك به عنوان بهترین مواد غذایی و تامین‌كننده فسفر و كلسیم برای مادران شیرده نام برد.

وی با تاكید براینكه مواد چربی و قندی برای تامین انرژی مادران شیرده ضروری است ،گفت: مصرف بیش از اندازه مواد چربی و قندی به هر شكل طبیعی و كاذب باعث افزایش چربی و قند مادر و كودك و بی‌اشتهای مادر و عدم تمایل به مصرف مواد مغذی می‌شود.

زكی‌زاده افزود: با توجه به افزایش تولد نوزادان كم وزن به دلیل سوتغذیه مادران و بی‌توجهی به‌مصرف مواد غذایی دردوران بارداری انتظار می‌رود مادران در دوران شیردهی به مصرف مواد غذایی‌مانند سبریجات، ماكیان و لبنیات توجه كنند.

خطرات نوشابه های گازدار


متاسفانه امروزه سن شروع به مصرف نوشابه های غیر الکلی بسیار پایین آمده است کمی فکر کنید و ببینید امروز چند نوشابه گازدار نوشیده اید؟ کودکان شما چطور؟ مقدار متوسط مصرف نوشابه های غیر الکلی و گازدار (سودا) بسیار بالا است اما این دلیل نمیشود که شما قبل از برداشتن یک لیوان سودا به این حقایق توجه نکنید.

هر قوطی نوشابه گازدار معادل 10 قاشق شکر، 150 کالری و 55-30 میلی گرم کافئین دارد و غرق در رنگهای مصنوعی است. این مقدار شکر، کالری و مواد افزودنی مضر، در یک محصول که هیچ ارزش غذایی ندارد، نگران کننده است. به علاوه تحقیقات نشان داده است که انواع نوشابه های گاز دار بیماریهایی چون پوکی استخوان، چاقی، پوسیدگی دندان و بیماریهای قلبی را تشدید میکنند. اما با تمام اینها یک چهارم مصرف سالیانه نوشیدنی ها را انواع سودا تشکیل میدهد.نوجوانان و کودکان، هدف بازار این نوشیدنیها هستند. در 10 سال گذشته مصرف نوشابه های غیر الکلی و گازدار در کودکان آمریکایی دو برابر شده است.این آمار به دلیل سود جویی مدارس که با بستن قراردادهای کلان مدرسه را پر از ماشینهای خودکار فروش سودا میکنند باز هم بالاتر رفته است. اخیرا در بعضی ایالات قانونی برای منع استفاده از سودا و نوشیدنیهای مشابه در مدارس به اجرا در آمده است. بیایید نگاهی به مواد اصلی تشکیل دهنده یک قوطی سودا یاندازیم:

• اسید فسفریک : این ماده موجب کاهش توانایی بدن در مصرف کلسیم میشود که منجر به پوکی استخوان و سستی دندانها شده و اسید کلریدریک موجود در معده را خنثی میکند که موجب سوئ هاضمه و جذب ناقص مواد غذایی میشود.

• قند : سازندگان نوشیدنیهای غیرالکلی بزرگترین مصرف کننده قند تصفیه شده هستند. این یک امر اثبات شده است که قند میزان انسولین خون را بالا میبرد و منجر به افزایش فشارخون و کلسترول، بروز بیماریهای قلبی، دیابت، افزایش وزن و پیری زودرس میشود. بیشتر انواع سودا، بیش از 100 درصد مقدار قند مورد نیاز روزانه را تامین میکنند.

• آسپراتام Aspartame : این ماده شیمیایی در سوداهای رژیمی به عنوان جانشین قند به کار میرود و بیش از 90 عارضه جانبی دارد. از جمله می توان به تومور مغزی، معلولیت جنین، دیابت، عدم تعادل احساسی و بروز حمله های صرع اشاره کرد. بعلاوه، زمانی که آسپراتام مدت زیادی در فضای گرم نگهداری شود به متانول تبدیل میشود. الکلی که میتواند به فرم آلدئین یا اسید فرمیک مبدل شده که از عوامل سرطان زا هستند.

• کافئین : نوشیدنیهای کافئین دار موجب بروز اضطراب، فشار خون بالا، ضربان قلب نامنظم یا تپش قلب و بالا رفتن مقدار کلسترول خون میشوند. ویتامینها و مواد معدنی را میسوزانند و موجب مشکلات بارداری و سرطان میشوند.

در نهایت باید گفت که مصرف نوشیدنیهای غیرالکلی گاز دار یا ساده، علاوه بر داشتن مضرات فراوان، اشتهای افراد را برای مصرف مواد غذایی مفید مانند سبزیجات، پروتئینها، لبنیات و سایر مواد مغذی از بین میبرند. ترک عادت مصرف این نوشیدنیها ساده ترین راه به سوی سلامتی است. اگر ترک این عادت برایتان مشکل است، میتوانید مدتی از آب معدنیهای گازدار استفاده کنید و کم کم مصرف آنها را نیز قطع کنید. فراموش نکنید که بهترین راه حفظ سلامتی استفاده هرچه بیشتر از مواد غذایی طبیعی است

نو شابه و كوتاهی قد


از آنجایی كه بچه ها بیش از یك سوم روز را در مدارس می‌گذارانند، نوع غذایی كه در مدرسه دریافت می‌كنند در سلامت آنها تاثیر مهمی دارد. آنها وعده های مهمی چون میان وعده های صبحگاهی كه اغلب به جای صبحانه مصرف می‌شوند و نیز ناهار را در مدرسه میل می‌كنند و همین مسئله، توجه زیاد متخصصین را به نوع غذایی كه آنها دریافت می‌كنند بیشتر می‌كند. یكی از معضلات دوران كودكی، چاقی در این گروه سنی است كه زمینه ساز چاقی در بزرگسالی است و مشكلات روانشناختی نظیر عدم خودباوری، كاهش معاشرت، افزایش چربی خون، فشار خون و افزایش احتمال دیابت را به دنبال دارد. در این سنین كم وزنی و لاغری نیز خیلی بیشتر از چاقی دیده می‌شود كه نتیجه آن، نارسایی رشد و كاهش قدرت تمركز و یادگیری بچه‌ها است و موفقیت آنها را در درس و امتحانات كاهش می‌دهد. نوع مواد غذایی كه كودك در میان‌وعده‌های صبحگاهی در میان همسن و سالانش دریافت می‌كند، می‌تواند به تدریج این مشكلا‌ت را كاهش دهد.

 كوتاهی قد، مشكل دیگری است كه رابطه مستقیمی با تغذیه نادرست دارد. دكتر كیمیاگر در این رابطه می‌گوید: <قد از جمله معیارهایی ست كه وضعیت تغذیه‌ای افراد را در درازمدت نشان می‌دهد. بسیاری از خانواده ها در تلاش هستند تا بچه هایشان قدی بلند داشته باشند و به این دلیل نزد هزاران متخصص می‌روند و نظر آنها را در این رابطه جویا می‌شوند. به‌طور كلی مواد مغذی نظیر كلسیم، آهن، روی، پروتئین و ویتامین A نقش موثری در رشد قدی بچه ها داشته و مصرف منظم مواد غذایی نظیر انواع گوشت‌ها و ماهی، انواع لبنیات، میوه ها و سبزیجات این تاثیر را بیشتر می‌كند.>
در دوران بلوغ به دلیل جهش رشدی، نیاز به مواد مغذی افزایش می یابد، اما در اغلب موارد این نیازها با تغییر عادات غذایی تامین نشده و در بسیاری از موارد كمبودهای تغذیه‌ای دیده می‌شود.

در این دوران املاحی چون كلسیم، آهن، روی و منیزیم هم باید به میزان دو برابر دریافت شوند، اتفاقی كه معمولا‌ رخ نمی‌دهد. وضع وقتی بدتر می‌شود كه بدانیم 14 درصد از مجموع انرژی دریافتی نوجوانان پسر و 15 درصد از كل انرژی دریافتی نوجوانان دختر از نوشابههای گازدار و آبمیوههای آماده تامین می شود.

 همچنین نیاز به اسید فولیك و ویتامین‌های گروه B و نیز ویتامین‌های A،C و‌E برای‌رشد بافت‌های جدید به شدت بالا می رود و در نتیجه نیاز به مصرف میوه ها و سبزیجات چندین برابر می‌شود. در این میان عواملی نظیر خوردن وعده های غذایی نامناسب، كم خوردن غذا، خارج از خانه غذا خوردن به ویژه در فصل مدرسه‌ها و... كمبود این مواد مغذی را افزایش می‌دهد. در نتیجه دادن آموزش به این سنین در جهت اصلاح عادات غذایی بسیار موثر خواهد بود.

بوفه مدرسه از جمله مكان‌هایی است كه در سلامت تغذیه ای بچهها در هر گروه سنی تاثیر فراوانی دارد. درواقع اگر پول توجیبی بچه ها اجازه دهد، ترجیح می دهند اصلا از خانه غذایی نیاورند و همه میان وعده های خود را با خوراكیهای بوفه تامین كنند.
مطالعات نشان می‌دهد كه در اغلب غذاهای آماده، اسید فولیك، آهن، كلسیم و ویتامین‌A به ندرت دیده می شود. به علاوه میزان ویتامین‌C در این غذاها بسیار كم است و اغلب، 50 درصد از كالری این غذاها از گروه چربیها تامین می شود، كه مصرف مداوم آنها چاقی را هم به دنبال دارد. جالب است بدانید كه در سال‌های نوجوانی بیش از یك‌صد هزار غذای تبلیغی از نظر بچه ها می گذرد كه اكثر آنها از چربی فراوان و كربوهیدراتهای ساده تشكیل شده اند و بیش از 65 درصد آنها را نوشیدنیها و شیرینیها تشكیل می دهند. بیش از 80 درصد مواد غذایی كه در بوفههای مدارس به فروش می‌رسند نیز از همین گروه مواد غذایی هستند.


دكتر مسعود كیمیاگردر مورد بوفه‌های مدارس می گوید: <بوفههای مدارس هم یك فرصت هستند و هم یك تهدید. فرصت هستند از این نظر كه با فروش شیر، كیك، بیسكوئیت، انواع آبمیوه های تازه (به شرطی كه در خود مدرسه آبمیوه های طبیعی تهیه شود ) و خود میوه های تازه، می‌توانند اثرات بسیاری را در سلامت بچه ها داشته باشند اما از سوی دیگر با فروش مواد غذایی كم ارزش و یا حتی بی‌ارزش می‌توانند سلامتی آنها را به مخاطره بیاندازند.>


دوغ به جای نوشابه

 یك نوشیدنی لبنی مناسب كه می تواند جای نوشابه را در سبد غذایی تمام ما ایرانی ها بگیرد دوغ است. یك نوشیدنی سالم و مفید كه تأمین كننده یك چهارم نیاز روزانه به كلسیم و حاوی ویتامین های B2 و B6 و  B12 است. از این رو دقیقاً برعكس نوشابه، قوی كننده استخوان ها است.

دوغ علاوه بر مزایای تغذیه ای، حاوی باكتری های مفیدی است كه اثرات زیادی بر سلامت دستگاه گوارش دارند. اگر بطور مرتب دوغ مصرف كنید، باكتری های مفید استرپتوكوكوس، ترموفیلوس و لاكتوباسیلوس بولگارس موجود در آن، در دستگاه گوارش شما لانه می گزینند و اثرات بسیار مفیدی بر سلامت دستگاه گوارش شما خواهند داشت . همچنین موجب عدم رشد ارگانیسم های مضرمی شوند.

حالا جواب این سئوال چیست: در این تابستان گرم تشنگی تان را با چه رفع می كنید؛ نوشابه یا یك لیوان دوغ خنك؟

 

« دوست عزیز بهتر است قبل از آنكه تصمیم بگیریم چیزی را بخوریم، كمی هم به كیفیت آن و اثرش بر سلامتی بدنمان بیاندیشیم »

 

تنظیم و تهیه: كارشناس تغذیه تبیان

 
محققان می گویند:
قند موجود در یک بطری نوشابه گازدار برابر با دو بسته شکلات است
نتایج تحقیقات انجام شده نشان می دهد هر بطری نوشابه گاز دار که به اندازه مصرف دو بسته شکلات ، قند وارد بدن افراد می کند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری مهر، محققان می گویند که با مصرف هر بطری نوشابه گازدار، مقدارزیادی قند وارد بدن می شود که این قند به سلول های لوزالمعده که محل ترشح انسولین است، فشار وارد کرده بدین ترتیب یک مرحله دیگر شخص را به ابتلا به بیماری دیابت نزدیک می کند.

بر اساس تحقیقات انجام شده، افرادی که روزانه حداقل یک بطری نوشابه مصرف می کنند 83 درصد بیشتر از افرادی که در طول یک ماه فقط یک بطری نوشابه مصرف می کنند به دیابت مبتلا می شوند.

گفتنی است برخی از پژوهشگران نوشابه های گازدار را شکلات مایع نامیده اند
 

تعریف

 
نوشابه، نوعی نوشیدنی شیرین گازکربنیک دار است که به عنوان نوعی نوشیدنی خنک و معمولاً برای برطرف نمودن تشنگی و یا به همراه غذا، مورد استفاده قرار می گیرد. اغلب نوشابه ها حاوی کافئین هستند. در برخی مناطق به دلیل گاز موجود در نوشابه مثل کالیفرنیا و فلوریدا، به آن سودا (بی کربنات دو سود) می گویند. در اکثر مناطق کانادا، به نوشابه پاپ می گویند. معمولاً پاپ، نوشابه ایست که درون بطری قرار دارد؛ در حالی که سودا درون قوطی می باشد. البته در بیشتر نقاط دنیا به این نوع نوشیدنی، همان نوشابه می گویند.


برای طعم دادن به نوشابه از وانیل، دارچین، کارامل و همچنین اسانس انواع مرکبات، مخصوصاً پرتقال و لیمو ترش استفاده می کنند. از آنجا که بخش اعظم نوشابه آب بوده و سایر مواد افزودنی، بخش ناچیزی دارند، این نوشیدنی را نوشابه نام نهاده اند.

نوشابه ها اغلب کافئین دار هستند. البته انواعی از آن بدون کافئین هم تهیه می شوند. نوشابه ها را با شیره ی ذرت یا شکر شیرین می کنند. برای تهیه ی نوشابه های رژیمی، از مواد شیرین کننده مصنوعی همچون ساخارین استفاده می کنند که این مواد، اگرچه مزه شیرینی ایجاد می کنند، اما کالری یا مواد مغذی ندارند و سبب چاقی هم نمی شوند.

معروف ترین کارخانجات تولید نوشابه در جهان، پپسی و کوکا کولا هستند که محصول خود را به تمام نقاط دنیا صادر می کنند و همچنین در بسیاری از نقاط دنیا شعبه دارند.

در سال 2002م، نوشابه ای به نام نوشابه مکه (مکا کولا)، در فرانسه مخصوص مسلمانان تولید شد. گفته می شود که کارخانه تولید این نوشابه، ایده ی خود را از کارخانه ی نوشابه ایرانی زمزم، گرفته است. بخشی از سود حاصل از فروش این نوشابه به عنوان کمک های محلی، برای کمک به مردم فلسطین مورد استفاده قرار می گیرد.

چند نمونه نوشیدنی که در ایران هم تهیه می شود
سینالکو: آلمانی، نوعی لیمو ترشناد که در ایران، انواع طعم های آن یافت می شود.
زمزم: کشور ایران، این نوشابه را در طعم های مختلف تهیه نموده است. کارخانه زم زم، یکی از بزرگ ترین کارخانجات تولید نوشابه در ایران می باشد.
میریندا: اسپانیایی، که معمولاً طعم آن پرتقالی است.
سون آپ: آمریکایی، معمولاً لیمویی است.
کانادا درای: کانادایی
کوکا کولا: آمریکایی
فانتا: نوشابه ای که کارخانه کوکا کولا آن را تهیه می کند.
پپسی: آمریکایی

 


نوشته شده توسط حسام در شنبه 14 مرداد 1385 و ساعت 01:08 ق.ظ
نوشته های پیشین
+ نظر یادتون نره+ + تغذیه در سلامت نیوز+ مرگ ومیر سالیانه ناشی از مصرف سیگار در کشور معادل تلفات ناشی از زلزله بم است+ عفونت های سیستم ادراری و کلیه ها در کودکان+ پیرچشمی+ درمان به موقع میگرن را جدی بگیرید!+ ژنتیك واسترس‌های محیطی ازعوامل تشدیدكننده بیماری روماتیسم مفصلی است+ مصرف پسته سبب آرامش قلب و اعصاب می‌شود+ + فشارخون + چگونه بر خستگی راه فائق آییم؟+ سونا و خواص آن+ +

صفحات: