تبلیغات
رژیم غذایی و تغذیه و مطالب بهداشتی آرایشی - تغذیه در سلامت نیوز
تغذیه در سلامت نیوز | عمومي ,

http://www.tici.info

بی خوابی یا کم خوابی را جدی بگیرید

نخوابیدن به اندازه کافی و یا بد خوابیدن اصلاً خوب نیست. در حقیقت عوارض آن بسیار زیاد است. شاید برایتان عجیب باشد، ولی بی خوابی به هر دلیلی که باشد، به طرز فوق العاده ای به سلامتی، فعالیت، ایمنی شما آسیب می رساند. برای بی خوابی عوامل بسیاری وجود دارد. استرس های زندگی روزمره می تواند توانایی خوب خوابیدن را تحت الشعاع قرار دهد یا شاید به علت کار و فعالیت زیاد ساعات خواب خود را کاهش دهیم یا ممکن است دچار مشکلات جسمی و روانی باشیم که خواب را مختل کرده و از این که دچار کمبود خواب هستیم نیز کاملاً آگاه نباشیم. با این حال درک این مسأله بسیار مهم است که بی خوابی غالباً به دلایل اختلالات ناشناخته خواب بروز می کند. بعد از یک خواب معمولی در شب، ممکن است در طول روز احساس خواب آلودگی نمائید یا این که احساس کنید به هیچ وجه سر حال نبوده و نمی توانید فعالیت کنید، اما کاملاً از این که دچار اختلال خواب هستید یا از بی خوابی رنج می برید، آگاه نباشید. ممکن است فکر کنید بی حالی شما فقط به علت استرس کار یا مشکلات باشد یا اینکه اصولاً همیشه همین حالت را دارید و فکر نمی کنید که باید طور دیگری باشید. این عدم آگاهی، وضعیت را پیچیده تر می کند، زیرا بسیاری از مردم سالیان طولانی بی خوابی یا بدخوابی خود را متوجه نمی شوند. بی خوابی باعث کاهش شدید فعالیت جسمانی و هوشیاری می شود. کاهش خواب شبانه به مدت یک ساعت و نیم فقط به مدت یک شب می تواند باعث کاهش هوشیاری روزانه به میزان 32 درصد شود. کاهش هوشیاری و خواب آلودگی روزانه بیش از حد می تواند حافظه و قدرت تجزیه و تحلیل، قدرت تفکر و فرآیند دریافت اطلاعات را به شدت کاهش دهد. بی خوابی یا بد خوابی می تواند باعث بی خوابی شریک زندگی شما شده و در نتیجه رابطه صمیمی شما را دچار مشکل کند. ممکن است کیفیت زندگی کاهش یابد. خواب آلودگی بیش از حد روزانه می تواند باعث عدم تمرکز در هنگام انجام کار شده و در نتیجه موقعیت شغلی شما را به مخاطره افکند. سازمان امنیت ترافیک بزرگراههای آمریکا اعلام کرده است که خواب آلودگی هنگام رانندگی، سالانه باعث حداقل100 هزار تصادف، 71 هزار مورد مجروحیت و 1550 مورد مرگ می شود. گفتنی است اختلالات به وجود آمده در اثر بی خوابی پس از شناسایی عامل و درمان آن بهبود می یابند، مثلاً مشکلات حافظه و یادگیری بهبود یافته و تعداد آسیب ها کاهش می یابد. در دراز مدت، نتایج بالینی اختلالات درمان نشده ناشی از بی خوابی به راستی خطرناک می شوند. این نتایج با بیماری های بسیار زیاد و جدی همراهند. فشار خون بالا، حمله قلبی، ایست قلبی، سکته مغزی، چاقی، مشکلات روانی از جمله افسردگی و دیگر اختلالات روحی، اختلالات ذهنی، عقب ماندگی در کودکی یا دوران جنینی، آسیب دیدگی در اثر حوادث، پایین آمدن کیفیت زندگی، از دست دادن شریک زندگی از جمله عوارض کم خوابی است، مطالعات نشان می دهد که خطر مرگ در افرادی که کمتر از 6 تا 7 ساعت در شب می خوابند افزایش یافته است. یک تحقیق نیز نشان داده که کاهش زمان خواب خطر مرگ بیشتری نسبت به سیگار کشیدن، فشار خون بالا و بیماری قلبی دارد. بی خوابی همچنین یکی از عوامل کلیدی مرگ و میر در افراد کهنسال است. بی خوابی همچنین می تواند یکی از عوامل چاقی باشد. دکتر جان وینکلمن مسئول مرکز بهداشت خواب دانشگاه هارواردمی گوید: چیزی که غالب مردم درک نمی کنند، این است که عادت خوب خوابیدن می تواند عاملی در اجرای موفق برنامه کنترل وزن باشد. بیش از 85 نوع اختلال خواب در بیش از 70 میلیون آمریکایی شناسایی شده است. حدود یک سوم آمریکایی ها از عارضه بی خوابی رنج می برند که معمولاً علت 10 درصد آنها توسط معاینات اولیه پزشکان شناخته می شوند. اختلالات تنفسی مانند خروپف که یکی از دلایل بد خوابی است با وجودی که بسیار رایج است، اما بیشتر علل آن هنوز تشخیص داده نشده و درمان نمی شوند. خروپف مزمن بطور مثال با بیماری قلب و مغز مرتبط است. 45 درصد آمریکایی ها دچار این بیماری ها هستند که نیمی از آنها دچار آپنه خواب نیز هستند. شیوع آپنه خواب نیز با دیابت و آسم مرتبط است. بیش از 20 میلیون آمریکایی 24 درصد مردان و 9 درصد زنان دچار نوعی از آپنه هستند. آپنه خواب همچنین یک عامل اولیه خطر برای فشار خون بالاست، به طوری که فشار خون 40 درصد افراد مبتلا به آپنه اصلاً تشخیص داده نشده و در نتیجه درمان نمی شود. درمان مؤثر آپنه خواب در افراد مبتلا به فشار خون بالا باعث کاهش قابل توجه خطر سکته مغزی می شود. با افزایش اطلاعات و وجود انواع درمان برای بی خوابی، درد و رنج، بیماری های مختلف مرتبط با بی خوابی، نحوه عمل، تمرکز و حافظه قابل اجتناب هستند. برخی محققان معتقدند باید با همان جدیتی که با تأثیرات اجتماعی مصرف مواد مخدر و الکل مقابله می شود با بی خوابی نیز برخورد شود.

برخی از توصیه های تغدیه رو سایت سلامت نیوز گرفتم و در وبلاگ قرار دادم برای اطلاعات بیشتر میتونید به این سایت سر بزنید

salamatnews.com

*******************************************

مصرف پسته سبب آرامش قلب و اعصاب می‌شود


مغز پسته به علت داشتن آهن، خون ساز است و کسانی که مبتلا به کم خونی هستند باید حتما روزانه مقداری پسته بخورند.


به گزارش سلامت ینوز به نقل از ایسنا، خوردن پسته مغز و ذهن را تقویت می‌کند. برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است.

همچنین برای باز کردن مجاری کبد مصرف پسته توصیه می‌شود.

پسته، معده را تقویت و برای تسکین سرفه مفید است. اسهال معمولی و اسهال خونی را درمان می‌کند.

پسته سبز، بهترین دارو برای رفع بوی بد دهان است و جویدن آن باعث التیام زخمهای داخل دهان می‌شود.

مغز پسته چربی زیادی دارد و بنابراین برای معده مناسب نیست. کسانی که معده ضعیف دارند، باید آنرا با زرد آلو بخورند.

شایان ذکر است، مغز پسته گرم و خشک است و خوردن زیاد آن باعث گرمی بدن و بروز کهیر و دانه‌های قرمز رنگ در پوست می‌شود كه برای رفع گرمی و خشکی باید سرکه ، انار ترش و یا برگه زردآلوی ترش مصرف کرد.

*******************************************

خطر سرطان در غذاهای غیربهداشتی


محققان در تحقیقی دریافتندزنهای فقیر سیاه پوست در شهرهای امریکا به دلیل استفاده از غذاهای غیر بهداشتی بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به سرطان قرار دارند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از خبرگزاری رویترز از اتلانتا ، این تحقیقات که روی بیش از 150 زن ساکن در مناطق مسکونی پایتخت امریکا صورت گرفت نشان می دهد 61 درصد از آنها غذاهایی استفاده می کنند که هیچ یک از ویژگی های پنجگانه غذاهای بهداشتی را ندارد.

این پنج ویژگی عبارتند از خوردن میوه و سبزیجات به اندازه کافی ، مقدار کمی چربی ، عدم استفاده از پس مانده مشروبات ، خوردن غذاهایی با کالری متوسط و پایبندی به استاندارد غذاهای بهداشتی که دولت امریکا ان را تدوین کرده است.

ابتلا به سرطان به عوامل متعددی از جمله غذا ، سن و عوامل نژادی و وراثتی مرتبط است و محققان معتقدند، این خطر فقط متوجه زنان سیاه پوست در شهرها نیست بلکه زنان فقیر گروههای نژادی دیگر نیز در معرض این خطر قرار دارند.

*******************************************

ارتباط مصرف چیپس با سرطان


پژوهشگران درباره مصرف مواد غذایی كه در حرارت بالا سرخ می شوند، هشدار می دهند.


به گزارش سلامت نیوز به نقل ازشبكه خبر، پژوهشگران با درج مقاله ای در آخرین شماره نشریه اییدمیولوژی سرطان، شاخص های زیستی و پیشگیری اعلام كردند، زنانی كه به طور مرتب غذاهایی نظیر سیب زمینی سرخ شده و چیپس مصرف می كنند، بیش از دیگران در خطر سرطان های تخمدان و رحم قرار دارند.

محققان د رهلند با بررسی عادات غذایی 120 هزار فرد متوجه شدند، مصرف غذاهایی نظیر چیپس و سیب زمینی سرخ شده كه حاوی مقدار فراوانی آكریلاماید است، خطر بروز بسیاری از انواع سرطان نظیر سرطان های تخمدان و رحم را در زنان افزایش می دهد


*******************************************

مصرف سرانه حبوبات در كشور باید از ‪ ۱۰‬به ‪ ۵۰‬كیلو برسد


دبیر یك همایش مربوط به حبوبات گفت مصرف سرانه حبوبات كه یكی از اساسی‌ترین مواد غذایی و حاوی غنی‌ترین مواد پروتئینی مورد نیازانسان است، به علت كمبود تولید در كشور از ‪ ۱۰‬كیلوگرم تجاوز نمی‌كند.


دكتر"قربان نورمحمدی" متخصص زراعت و دبیرهمایش ملی‌حبوبات به ایرنا گفت: حبوبات برای فقرا و اقشار كم درآمد جامعه جایگزین گوشت است لذا باید با افزایش تولید و كاهش قیمت آن، مصرف سرانه حبوبات در كشور به رقم منطقی ‪ ۵۰‬كیلوگرم برسد.

دومین همایش ملی حبوبات ایران روز چهارشنبه با حضور دانشگاهیان و صاحب نظران زراعت و كشاورزی در واحد علوم و تحقیقات دانشكده كشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی تهران آغاز به كار كرد.

دكتر نورمحمدی خاطرنشان كرد: وزات جهاد كشاورزی باید یك دفتر مخصوص داشته باشد كه مقالات و تحقیقات كارشناسان زراعت و كشاورزی دانشگاه ها را به زبان ساده برای كشاوزران تشریح كند، اما متاسفانه دراین زمینه ضعیف عمل می‌شود.

وی گفت: هم اكنون قیمت حبوبات در كشور بالا است و اگر تولید آن در كشور افزایش یابد و ما نیاز به واردات نیاز نداشته باشیم قیمت آن كاهش می‌یابد و این هدفی است كه رسیدن به آن همكاری وزارت جهاد كشاورزی با دانشگاه را می‌طلبد.

دكتر جهانسوز معاون تولیدات گیاهی وزارت كشاورزی نیز كه در مراسم آغاز به كار همایش حبوبات حضور داشت وعده داد كه به تحقیقات انجام شده در دانشگاه بها داده شود و همكاری با دانشگاه افزایش یابد.

دكتر نورمحمدی در ادامه این گفت و گو خاطرنشان كرد كه كشور باید به جایی برسید كه مثل هند و پاكستان حبوبات را صادر كند و این توانایی در كشور وجود دارد.

وی گفت در همایش ملی حبوبات ‪ ۳۱۶‬مقاله پذیرفته شده كه به صورت سخنرانی و پوسترارایه می‌شود و تاكید بر آنست كه این تحقیقات و مقالات از سوی وزارت جهاد كشاورزی برای كشاورزان به زبان ساده ترویج شود.

دكتر نورمحمدی مدیر گروه تخصصی زراعت دوره دكتری با اشاره به اهمیت حبوبات خاطرنشان كرد كه حبوبات منشاء پروتئین هستند و پروتئین‌ها در ساخت سلول‌ها نقش دارند و ژن و دی ان آ افراد از مواد پروتئینی تشكیل می‌شود لذا مصرف حبوبات در سلامت مادر و نطفه و جنین نقش اساسی دارد.

وی گفت: غلات، حبوبات و چربی‌ها سه فاكتور مهم غذایی محسوب می‌شوند لذا در زندگی اقشار كم درآمد جامعه كه توانایی خرید گوشت را ندارند نقش اساسی دارد.

دكتر"ساسان بابایی" متخصص منابع طبیعی نیز به خبرنگار علمی ایرنا گفت كه حبوباتی مثل نخود، عدس و لوبیا از لحاظ ضرورت و استفاده غذایی بعد از غلات (جو و گندم) در درجه دوم قرار می‌گیرد.

وی افزود از نظر اهمیت غذایی و سطح زیر كشت نیز یكی از خصوصیات خانواده حبوبات، تثبیت نیتروژن در خاك است، لذا اگر به طور متناوب و همراه با محصولات دیگر كشت شود، به نوعی می‌تواند میزان و عملكرد و تولید محصول را افزایش دهد.

رییس دانشكده كشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی اضافه كرد كاشت متناوب حبوبات موجب كاهش استفاده از كودهای شیمیایی نیتروژنه می‌شود.


*******************************************

نمك، سالیانه جان بیش از 100 هزار آمریكایی را می گیرد


مركز بهداشت آمریكا گفت غذاهایی كه نمك و مواد نگهدارنده به آن افزوده می شود، سالیانه جان 100 هزار نفر را می گیرد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از پایگاه اینترنتی الرایه، مركز علوم و مراقبت از منافع عمومی به اداره تغذیه و داروی آمریكا هشدار داده كه باید شركت های غذایی را مجبور به كاهش میزان سدیوم موجود در غذا كند.
مایكل ژاكوبسن، مدیر این مركز گفت نمك اضافی كه رستوران ها به غذا اضافه می كنند باعث ابتلای مشتریان این مراكز به بیماری های قلبی، سكته مغزی، نارسایی كلیوی و مرگ زودرس می شود.
در همین حال انجمن پزشكان آمریكا اعلام كردند می توان با كاهش نیمی از نمك و سدیوم غذای رستوران ها، جان 150 هزار نفر آمریكایی را نجات داد


*******************************************

تاثیر عصاره خرما در پیشگیری از پوسیدگی دندان


نتیجه پژوهشی در كشورمان نشان می دهد ، با مصرف خرما می توان احتمال ابتلا به پوسیدگی دندان را كاهش داد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از شبكه خبر، به نوشته نشریه پزشكی ارمغان دانش ، عصاره خرما با جلوگیری از رشد میكروب عامل پوسیدگی دندان ، احتمال ابتلا به این عارضه را كاهش می دهد.

به گفته محققان ، پوسیدگی دندان شایع ترین عفونت باكتریایی در انسان است كه علت اصلی آن استرپتوكوك میوتانس است . تحقیقات نشان داده است : مصرف بعضی مواد غذایی با جلوگیری از رشد استرپتوكوك میوتانس از پوسیدگی دندان جلوگیری می كند.

پژوهشگران دانشكده پزشكی دانشگاه علوم پزشكی یاسوج با همكاری بخش میكروبیولوژی دانشكده پزشكی دانشگاه علوم پزشكی شیراز در مطالعه ای اثر خرما را بر رشد استرپتوكوك میوتانس در محیط آزمایشگاهی بررسی كردند. برای انجام دادن این پژوهش، پس از كشت استرپتوكوك میوتانس، محیط های كشت حاوی خرما با استفاده از میوه، شیره و عصاره خرما با غلظت های مختلف تهیه و میكروارگانیسم استرپتوكوك میوتانس در این محیط ها كشت داده شد.

بر اساس این بررسی ، پس از 24 ساعت استرپتوكوك میوتانس در محیط های با غلظت كم خرما رشد اندكی داشت، اما با افزایش غلظت خرما میكروب ها نتوانستند در محیط كشت رشدكنند.

به گفته پژوهشگران كشورمان : با توجه به اثر بازدارندگی خرما از رشد استرپتوكوك میوتانس می توان از خرما برای كاهش میزان بروز پوسیدگی دندان استفاده كرد.


*******************************************

كالباس احتمال ابتلا به سرطان خون را افزایش می‌دهد


كودكانی كه در ماه بیش از 10 ساندویچ كالباس مصرف می‌كنند 9 برابر بیش از سایرین در معرض خطر ابتلا به سرطان خون قرار دارند.

دكتر علیزاده، متخصص داخلی، در گفتگو با باشگاه خبرنگاران افزود: نیترات و نیترین سدیم به عنوان نگهدارنده به سوسیس و كالباس اضافه می‌شوند تا مانع رشد باكتریهای خطرناك و فاسد شدن گوشت شوند، اما این مواد سرطان‌زا هستند و مطالعات زیادی اثر سرطان‌زایی تركیبات حاصل از نیتریت و نیترات را در حیوانات آزمایشگاهی و حتی انسانها به اثبات رسانده است.
وی گفت:‌ بسیاری از این تركیبات سرطان‌زا از جفت عبور كرده و سلامت جنین در زنان باردار را هم تهدید می‌كند.
این متخصص داخلی ادامه داد: مطالعات نشان داده است احتمال ابتلا به تومورهای مغزی در نوزادان و مادرانی كه در طی دوران بارداری هفته‌ای یكبار یا بیشتر هات داگ مصرف می‌كنند بیش از دو برابر است.
وی تصریح كرد: بهتر است مصرف سوسیس و كالباس را به حداكثر دو بار در هفته محدود كنید.



*******************************************

مصرف سیب، در پیشگیری از بروز سرطان روده بزرگ موثراست


یك كارشناس تغذیه گفت: سیب با دارا بودن مقدار قابل توجه فیبرغذایی، بروز سرطان روده بزرگ را كاهش می‌دهد.


به گزارش سلامت نیوز ، یوسف نقیایی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا اذعان داشت: هر واحد سیب، یك عدد سیب متوسط تعریف می‌شود كه خوردن 2 تا 4 واحد از هر میوه‌ای، روزانه توصیه می‌شود.

وی با اشاره به این كه سیب دارای انواع مختلف از جمله ‌سیب قرمز، ‌سبز و ‌گلاب است، گفت: هر نوع از این سیب‌ها خواص غذایی منحصر به فردی دارند.

 كارشناس تغذیه با اشاره به این كه هر100 گرم سیب به طور متوسط 40 تا 60 كیلوكالری انرژی دارد، تصریح كرد: هر یك صد گرم سیب دارای 9 میلی‌گرم فسفر، ویتامین c و مقدار قابل توجهی فیبر خوراكی است كه عمده‌ترین فیبر آن پكتین است كه از فیبرهای قابل هضم می‌باشد.

وی گفت:‌ وجود فیبر در سیب موجب می‌شود كه دستگاه گوارش با سرعت بیشتری حركت كرده و از بروز بیماری یبوست پیشگیری ‌كند. همچنین ‌مانع از بروز سرطان‌های روده بزرگ، مثل سرطان كولون می‌شود.

وی با تاكید بر این كه ‌بیشترین فیبر موجود در سیب در قسمت پوست آن قرار دارد، توصیه كرد: در صورت رعایت اصول بهداشتی و شستشوی مناسب میوه، حتی‌الامكان با پوست مصرف شود.

نقیایی اظهار داشت: ‌از دیگر مزایای پوست سیب، وجود ویتامین گروه B است كه متاسفانه با جدا كردن پوست آن ویتامین‌ها را از این میوه از دست می‌دهیم.

وی افزود: سیب به لحاظ دارا بودن رنگ زرد حاوی مقدار زیادی بتاكاروتن است كه از پیش ساز ویتامین A و تا حدودی تامین كننده ویتامین A در بدن است.

این كارشناس تغذیه در پایان یادآور شد: میوه سیب حاوی ویتامین K است كه ضد انعقاد خون می‌باشد.

*******************************************

مصرف غلات كامل باعث افزایش طول عمر می شود


در صورت گنجاندن مقادیر كافی از غلات كامل در رژیم غذایی، میتوان از مرگ زودهنگام جلوگیری كرد.

دكتر ملیحه حقی، متخصص تغذیه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران افزود: كسانیكه در هفته 10 وعده از  غلات كامل در رژیم غذایی خود استفاده می كنند احتمال آنكه در تمام طول زندگی بر اثر بیماری قلبی یا دیابت جان خود را از دست بدهند كمتر از دیگران است.
وی گفت: غلات كامل حاوی مقادیر قابل توجهی فیبر، آنتی اكسیدان، ویتامین و مواد معدنی است كه این مواد می توانند عوامل خطر زا را از روده‌ها به سرعت خارج كنند و خطر بروز سرطان و بیماری های قلبی را كاهش دهند ضمن اینكه قندخون را در حد طبیعی نگه داشته و باعث افزایش طول عمر می شود.

*******************************************

خلق و خوی بهتر با امگا سه


تحقیقات نشان می دهد،امگا سه باعث بهبود خلق و خوی ، رفتار و شخصیت اشخاص می شود.

دكتر سیامك حسینی متخصص تغذیه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران افزود: افرادی كه میزان اسیدهای چرب امگا سه در خون آنها كم است نسبت به دیگران رفتار متغیر تر و دیدگاه منفی تری دارند و دارای علائم خفیف افسردگی هستند در عین حال افرادی كه اسیدهای امگا سه بیشتری در خون خود دارند، سازگارترند.
وی گفت: تحقیقات ما راه را برای مطالعات بیشتری در آینده به منظور بررسی تاثیر افزایش مصرف امگا سه بر خلق و خوی اشخاص باز می كند.
دكتر حقی یادآور شد: كاهش مقدار امگا سه با بیماری هایی مانند اختلالات عمده افسردگی، اختلالات دو قطبی، اسكیزوفرینا، سواستفاده مواد و اختلالات كم توجی نسبت دارد.


*******************************************

رژیم غذایی مادر بر جنسیت كودك تأثیر می گذارد


خوردن گوشت قرمز و خوراكی های پر نمك به باقی ماندن قند در خون و تولد نوزاد پسر كمك می كند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از پایگاه خبری مدیكال نیوز تودی، طبق تحقیقات دانشمندان دانشگاه پریتوریا آفریقای جنوبی،‌به موشهایی كه داروی كاهش دهنده قند خون داده شده بود، بچه موش هایی با جنسیت مؤنث تولید كرده بودند.
بر اساس این گزارش، محققان به منظور بررسی تأثیر رژیم غذایی بر نوع جنسیت كودك،سعی در پایین آوردن قندخون موش های حامله از طریق داروی دگزامتازون (DEX) شدند.
این دارو مانع از انتقال گلوكز به خون می شود.
این گزارش می افزاید،هنوز علت دقیق كاهش قندخون در زنان باردار و تولد نوزاد دختر مشخص نیست.
با این وجود طبق عقاید عرضی و سنتی خوردن زیاد گوشت قرمز و انواع خوراكی های شور منجر به تولد نوزاد پسر و خوردن گوشت ماهی، سبزی ها، شكلات و شیرینی منجر به تولد نوزاد دختر می شود

*******************************************

مصرف انار ابتلا به سرماخوردگی را كاهش می‌دهد


یك كارشناس تغذیه اظهار داشت: وجود ویتامین C موجود در انار در كم خونی و فقرآهن و پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی كه در فصل پاییز افزایش می‌یابد، موثر است.


یوسف نقیایی كارشناس تغذیه در گفت وگو با ایسنا، گفت:‌ ارزش غذایی در صد گرم میوه انار، حاوی 60 كیلو كالری انرژی،1 گرم پروتئین، 1گرم چربی،260میلی گرم پتاسیم است كه پتاسیم از عناصری است كه برای پیشگیری از ناراحتی‌های قلبی عروقی توصیه می‌شود.

وی با اشاره به 5 میلی گرم آهن موجود در انار گفت: این مقدار آهن در خون سازی و پیشگیری از فقر آهن و كم خونی موثر است.

این كارشناس تغذیه یادآور شد: انار دارای ویتامین‌های گروه B است كه عمدتا این ویتامین‌ها در واكنش شیمیایی ضروری بدن نقش دارند، همچنین ویتامین B1 كه در پیشگیری از ناراحتی عصبی موثر است.

نقیایی با بیان این كه خوردن انار با هسته برای افرادی كه ناراحتی گوارشی ندارند، توصیه می‌شود، گفت: از موادی كه در انار حائز اهمیت است، وجود مواد پلی فنولیك، آنتی سیامین، اسیدالاژیك كه جزء رنگدانه‌های موجود در انار بوده و در جلوگیری از سرطان سینه و پروستات نقش به سزایی دارد.

وی افزود: انار در بهبود تصلب شرایین، ‌پیشگیری از آلزایمر و كاهش فشار خون، كلسترول و درمان كم خونی نقش به سزایی دارد.

وی گفت: ‌آنتی اكسیدان موجود در انار سه برابر چای سبز است كه نشان از اهمیت انار در پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی دارد.

نقیایی یادآور شد: انار در جلوگیری از پوكی استخوان در بعد از یائسگی نقش مهمی داشته و مصرف آن برای زنان سالمند توصیه می‌شود.

وی در پایان خاطرنشان كرد: ‌اخیرا با تكنولوژی‌های جدید، از هسته انار روغنی استخراج می‌شود كه اثرات بسیار مفیدی در بدن داشته و حاوی امگا 3 و اسید چرب اشباع نشده بوده و مانع از ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود.

*******************************************

حبوبات ریسك سرطان پانكراس را كاهش می‌دهد


مصرف بیش از دو وعده نان شیرینی در هفته خطر ابتلا به سرطان پانكراس را افزایش می دهد كه با شوربای جو جایگزین می شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از پایگاه خبری هلث نیوز، محققان دانشگاه كالیفرنیا دریافته‌اند مصرف روزانه دو وعده حبوبات خطر ابتلا به سرطان پانكراس را تا 40 درصد كاهش می‌دهد.
براساس این گزارش، مصرف انواع حبوبات و غلات نه تنها از دیابت و بیماری های قلبی جلوگیری می‌كند بلكه مانع از ابتلا به انواع سرطان به خصوص سرطان پانكراس می شود.
این گزارش می افزاید‏، محققان با بررسی 532 نفر مبتلا به سرطان پانكراس و 1701 نفر سالم با شرایط سنی، وزنی، جنسی و سابقه دیابت یكسال دریافتند كه حبوبات مانع از ابتلا به سرطان پانكراس می شود.
این گزارش حاكیست، مصرف هفتگی بیش از دو وعده نان شیرینی خطر ابتلا به سرطان پانكراس را افزایش می‌دهد.

*******************************************

بابونه درمان کننده زخم و ورم معده است


یكی از مهمترین خواص بابونه، درمان زخم معده و ورم معده است.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، بابونه مقوی مغز، تب‌بر، تسكین دهنده درد و تقویت كننده معده واعصاب است.

این گیاه ادرار آور بوده و نیز ترشح شیر را در مادران شیرده افزایش و درمان كننده سردرد و میگرن است.

استفاده از بابونه، سنگ مثانه را دفع و نوشیدن چای بابونه برای تسكین دردهای عضلانی، كم خونی و رفع بی‌خوابی موثر است. برای داشتن یك خواب آرام و راحت، كافی است10 دقیقه قبل از خواب یك فنجان چای بابونه بنوشید.

همچنین جویدن بابونه، برای التیام زخم‌های درمان مفید است.

بابونه درمان كننده بی‌اشتهایی و رفع كننده ورم روده و زردی بوده و ضد آلرژی است.

اسانس بابونه مخلوط با روغن بادام، برای رفع ناراحتی‌های پوستی نظیر اگزما، كهیر و خارش مفید است.

روغن بابونه برای از بین بردن كمردرد، درد مفاصل و نقرس مفید است.

*******************************************

مصرف شیر و غلات فشار خون را می كاهد


تحقیقات نشان می دهد خوردن انواع غلات به همراه شیر به كاهش فشار خون و از بین رفتن حملات قلبی منجر می شود.

دكتر حمیدرضا بهزادی، فوق تخصص قلب و عروق در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران افزود: افرادی كه روزانه انواع غلات به همراه شیر مصرف می كنند و 28 درصد كمتر از افراد دیگر در معرض ابتلا به بیماری های قلبی قرار دارند.
وی تصریح كرد: خوردن این محصولات در كاهش فشار خون، دیابت و حملات قلبی موثر است.
وی گفت: طبق گزارشات حاصل شده پنج میلیون نفر در كشور با بیماری های  قلبی مواجه هستند و هر سال 550 هزار نفر به این آمار اضافه می شود كه 287 هزار نفر آنها بر اثر این بیماری جان خود را ازدست می دهند.
دكتربهزادی یادآور شد: غلات به دلیل وجود فیبر، نارسایی قلب را كه بر اثر بسته شدن رگهای خونی به وجود می آید درمان می كند

*******************************************

 اندازه گیری میزان اتساع عروق دهلیزی قلب با مصرف شكلات


محققان سوئیسی و ایتالیایی موفق شدند میزان اتساع عروق دهلیزهای قلب با مصرف شكلات سیاه را در 22 بیمار بعد از پیوند قلب اندازه گیری كنند.


به گزارش  سلامت نیوز  به نقل از خبرگزاری آلمان، شركت كنندگان در این تحقیق شكلات سیاه، حاوی 70 درصد كاكائو و شكلات بدون كاكائو یا شكلات سفید دریافت كردند.
نتیجه تحقیق نشان داد، بعد از مصرف شكلات سیاه عروق خونی دهلیزهای قلب بطور متوسط از 36/2 میلی متر به 51/2 میلی متر اتساع یافت اما در افرادی كه شكلات سفید فاقد كاكائو مصرف كرده بودند قطر این عروق ثابت باقی ماند.
بر اساس این گزارش، محققان تأثیر اتساع دهنده عروق كاكائو را مربوط به فلاوونوئید موجود در آن می دانند كه این ماده در برخی از انواع كاكائو به میزان بالایی وجود دارد

*******************************************

قهوه از سرطان پوست جلوگیری می كند


اضافه كردن یك فنجان قهوه به رژیمم غذایی روزانه پس از هر نوبت ورزش روزانه ممكن است مانع از ابتلا به سرطان پوست شود.

دكتر سیامك روشن، متخصص پوست و مو به باشگاه خبرنگاران گفت: تلفیقی از ورزش روزانه به علاوه كافئین موجود در یك فنجان قهوه باعث نابودی سلول های سرطانی می شود كه بر اثر اشعه ماورا بنفش خورشید در طول مدت ورزش روزانه آسیب دیده اند كه همین امر مانع از ابتلا به سرطان پوست می شود.
وی افزود: بر خلاف سلول های معمولی كه توانایی تنظیم اكسیژن را دارند سلول های سرطانی در تنظیم اكسیژن خود، دچار مشكل هستند كه با مصرف قهوه می توان این عارضه را برطرف كرد.

*******************************************

ماست ضد سرطان است


تحقیقات نشان می دهد، با خوردن ماست می توانید از ابتلا به فشار خون و برخی از سرطان ها جلوگیری كنیم.

دكتر كیمیاگر متخصص تغذیه و رژیم درمانی در  گفتگو با باشگاه خبرنگاران افزود: ماست یكی از مواد غذایی مفید به حساب می آید كه سرشار از كلسیم، فسفر، پروتئین، پتاسیم، B2. B12 اسید پانتونتیك است و مطالعات اخیر نشان داده این ماده غذایی از بیماری فشار خون و برخی از سرطانها جلوگیری می كند.
وی ادامه داد: خوردن ماست باعث افزایش تولید گامااینترفورد می شود كه نقش مهمی در مبارزه با آلرژی و  عفونتهای ویروسی ایفا می كند و باعث بهبود سیستم ایمنی بدن می شود.
كیمیاگر گفت:ماست فرآورده‌های تخمیر شده به حساب می آید كه دارای باكترهای زنده مفیدی است كه این باكتری های مفید در حرارت بدن می توانند درگیر شده و باعث تولید ویتامین گروه B در روده شوند علاوه بر آن ماست دارای باكتری های پروبیتویك است كه از رشد باكتری های مضر جلوگیری می كند كه به دلیل این خصوصیتها به افرادی كه آنتی بیوتیك مصرف می كنیم خوردن ماست را حداقل 2 بار در روز توصیه می كنیم.

*******************************************

افراد دیابتی باید رژیم غذایی مناسب داشته باشند


رژیم غذایی مناسب و منظم در كنار تزریق انسولین برای كنترل بیماری كودك دیابتی اهمیت زیادی دارد تا از افت قند خون آنان جلوگیری كند.

دكتر افضل زاده مركز غدد ومتابولیسم در گفتگو با باشگاه خبرنگاران در خصوص تزریق انسولین به كودكان افزود: بیشتر كودكان به 2 تا 3 بار تزریق روزانه انسولین نیاز دارند كه در زمانهای معین در هر روز انجام می شود و تعداد زیادی از كودكان به بیش از یك نوع انسولین نیاز دارند.
وی در مورد تغذیه كودكان دیابتی ادامه داد: رژیم غذایی مناسب شامل مواد نشاسته ای مثل نان، سیب زمینی، برنج، حبوبات، لبنیات، تخم مرغ و گوشت است و چربی غذا باید كم و بیشتر از نوع نباتی باشد و از غذاهای پرفیبر استفاده شود و تغذیه قبل از خواب كودك مهم است زیرا از افت قند در طول شب جلوگیری می كند.
وی درباره افت قند خون تصریح كرد: علامتهای افت قند خون شامل لرزش دست و احساس لرزشی در عضلات، رنگ پریدگی در پوست، عرق سرد، ضربان تندقلب، گرسنگی، بی قراری و گریه، سیاهی رفتن چشمها، خستگی و خواب آلودگی سردرد و تمركز نداشتن است.
وی در زمینه اینكه چه مواقع افت قند خون برای كودكان ایجاد می شود، تصریح كرد: وقتی كه كودكان یك وعده غذا را فراموش كند در هوای خیلی گرم و یا خیلی سرد باشد ورزش شدید بدون مناسب و انسولین بیش از نیاز مصرف شود كودك با افت قندخون مواجهه می شود

*******************************************

خواص درمانی كرفس


محققان اعلام كردند قسمت‌های مختلف كرفس در بالا بردن سلامت قلب و عروق موثر است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از پایگاه خبری هلث نیوز، به گفته محققان این ماده با كاهش سطح كلسترول و فشار خون برای قلب مفید است.
بنابراین گزارش، این گیاه در مدیترانه و اروپای جنوبی خاستگاه دارد و به سیستم دفاعی كمك كرده و مصونیت آنرا بالا برده علائم سرماخوردگی، برونشیت و آسم را كاهش می‌دهد.
بر اساس این گزارش، این گیاه همچنین دارای رادیكال های آزاد است كه می‌تواند كلسترول را اكسیدا پز كرده و از خطرات حملات قلبی بكاهد.
یادآور می‌شود، کرفس برای كاهش دردهای پوكی استخوانی، روماتیسمی، ورم مفاصل مفید است.

*******************************************

تغییر عادات غذایی برای پیشگیری از دیابت ضروری است


رییس دانشگاه علوم پزشكی شاهرود گفت: تغییر عادات غذایی و آموزش برای پیشگیری از ابتلاء به بیماری دیابت درجامعه ضروری است.


دكتر "محمد شریعتی" روز شنبه درهمایش دیابت دردانشكده پرستاری ومامایی دانشگاه علوم پزشكی شاهرود در گفتگو با ایرنا افزود : مصرف غذاهای پرچرب و شیرینی ، افراد را مستعد ابتلا به دیابت و حمله‌های قلبی و مغزی می‌كند.

وی اظهارداشت باید عادات غذایی مردم به جای غذاهای آماده به سبزیجات و میوه سوق داده شود.

رییس دانشگاه علوم پزشكی شاهرود از دیابت به عنوان مادر بیماریها یاد كرد و گفت كه بیماری دیابت درصورتی كه كنترل نشود به تمامی سیستم‌های بدن آسیب می‌رساند.

وی افزود: با كنترل دیابت می‌توان از عوارض خطرناك این بیماری جلوگیری كرد.

او،بی تحركی و زندگی ماشینی را از دیگر عوامل ابتلاء به دیابت عنوان كرد و اظهار داشت باید ورزش، باتوجه به سن و مشاغل افراد در دستور كار افراد جامعه قرار گیرد.

شریعتی ، با اشاره به برنامه كشوری پیشگیری از دیابت گفت بااجرای این برنامه گام‌های بزرگی برای پیشگیری و اطلاع رسانی برداشته شد.

رییس بیمارستان امام حسین (ع) شاهرود نیزدراین همایش،تعداد افراد مستعد برای ابتلا به دیابت درشهرستان شاهرود را حدود ‪ ۱۰‬هزار نفر ذكر كرد.

دكتر جواد نوریان افزود:حدود یك هزارو ‪ ۷۰۰‬نیز ازبیماران دیابتی دراین شهرستان به صورت سرپاپی درمان شده‌اند.

وی افزود : ‪ ۵۵۰‬نفر از بیماران دیابتی دراین شهرستان به علت عوارض این بیماری در بیمارستان امام حسین (ع)داری پرونده هستند.

حدود پنج هزار نفر بیمار مبتلا به دیابت از نوع دوم درشهرستان شاهرود شناسایی شده‌اند.

همایش"دیابت " روزشنبه به مناسبت هفته دیابت باحضور تعدادی از كارشناسان ،متخصصان و بیماران دیابتی در سالن اجتماعات دانشكده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشكی شاهرود برگزارشد

*******************************************

ماهی و میوه از زوال ذهن جلوگیری می‌كند


مصرف مرتب مواد غذایی همچون ماهی ، میوه و سبزیجات تا 60 درصد از روند زوال ذهن می كاهد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل ازهلث دی ، محققان، فرانسوی می گویند رژ‍یم غذایی سرشار از ماهی ، روغن های غنی از اسید چرب امگا – سه ، میوه و سبزیجات خطر زوال ذهن و آلزایمر را كاهش می دهد در حالیكه دریافت مقادیر زیاد روغن های غنی از اسید چرب امگا – شش احتمال وقوع مشكلات مربوط به حافظه را افزایش می دهد.
به گفته این محققان، كسانی كه روغن های حاوی اسید چرب امگا – سه مانند روغن كانولا ، روغن بذر كتان و روغن گردو رادر برنامه غذائیشان می گنجانند احتمال ابتلا به مشكلات ذهنی را به میزان قابل ملاحظه ای كاهش می دهند.
مصرف مرتب میوه و سبزیجات تازه نیز اثر مشابهی را نشان داده است

*******************************************


 حلیم یك صبحانه كامل


تقریبا یك پیاله حلیم 150 كالری انرژی دارد كه اگر با یك قاشق شكر، یك كف دست نان و روغن مصرف شود، 350 تا 300 كالری انرژی دارد.

دكتر كیمیاگر، متخصص تغذیه و رژیم درمانی به باشگاه خبرنگاران گفت: حلیم یك غذای سالم و بسیار مقوی است اما باید توجه داشت مقدار شكر و روغنی كه با آن استفاده می‌شود در حد نیاز هر فرد باشد.
وی افزود: وعده صبحانه می‌تواند از 15 درصد نیاز بدن در 24 ساعت به انرژی، 40 تا 50 درصد آن را تامین كند، در ضمن نكته مهمی كه وجود دارد این است كه اگر حلیم چند ساعت یا چند روز بماند مواد نشاسته‌ای آن غیر قابل هضم می‌شود و نشاسته آن به نشاسته مقاوم تبدیل می‌شود و ناراحتی‌های گوارشی ایجاد می‌كند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی خاطر نشان كرد: حلیم یك صبحانه بسیار خوب است، فقط وقتی حلیم را مصرف می‌كنیم باید وعده‌های ناهار و شام را سبك انتخاب كنیم.

*******************************************

خوردن صبحانه در افزایش یادگیری و خلاقیت كودكان تاثیرگذار است


رییس بخش تغذیه دانشگاه علوم پزشكی قزوین گفت: خوردن صبحانه در افزایش یادگیری و خلاقیت كودكان تاثیرگذار است.


دكتر مصطفی نوروزی گفت وگو با ایرنا افزود: والدین باید به صبحانه فرزندان خود بیش از دیگر وعده‌های غذایی دقت كنند. وی بابیان این كه برخی والدین توجه كافی به صبحانه كودكان خود ندارند، اظهارداشت: باتداوم نخوردن صبحانه و كاهش دریافت موادمغذی، وعده‌های غذایی دیگر جایگزین وعده صبحانه نخواهد شد.

این استاد دانشگاه گفت: خوردن حتی یك لقمه‌نان، پنیر،خرما یا گردو توانایی ذهنی بخصوص كودكان درحال رشد را به نحو محسوس افزایش می‌دهد.

نوروزی ادامه داد: اغلب كودكان در نخوردن صبحانه از والدین خود الگو- برداری می‌كنند كه این عادت نادرست در درازمدت به بیماری‌های سوء‌تغذیه و پوكی استخوان منجر می‌شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه گفت: برخی والدین مقداری نان را با چای شیرین به عنوان صبحانه به كودكان خود می‌دهند، درحالی كه این غذا فاقد كلسیم بوده و مهمترین عامل سوء‌تغذیه و چاقی كودكان بشمار می‌رود.

نوروزی، نان به همراه پنیر و گردو، كره، مربا، خرما یا عسل با یك لیوان شیر را صبحانه سالم و مغذی برای رشد و تنظیم فعالیت كودكان در مدرسه برشمرد.

وی، صرف سه بار حلیم كم نمك با چربی كم را در هفته برای ترغیب كودكان به خوردن صبحانه مناسب دانست.


************************************************

مصرف سبزیجات وماهی باعث جلوگیری از بروزآسم در کودکان می‌شود


نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد؛ کودکانی که به میزان بیشتری ماهی و سبزیجاتی مثل لوبیا و سبزی مصرف می‌کنند، کمتر به بیماری‌های آلرژیک همچون آسم مبتلا می‌شوند.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، در تحقیقی که بر روی 460 کودک اسپانیایی از هنگام تولد تا 6 سالگی انجام شد، نشان داد: كودكانی که بیشتر از ماهی و سبزیجاتی نظیر (گوجه فرنگی، بادمجان، کدو، لوبیا سبز) استفاده کرده‌ بودند، علائم کمتری برای ابتلا به بیماری‌هایی نظیر آسم داشتند.

به گفته دکتر چاتزی از دانشگاه یونان، خانواده‌ها باید به طور حتم مواد غذایی یاد شده را در رژیم غذایی فرزندان خود بگنجانند.

وی ادامه داد: این موضوع برای کودکانی که دارای سابقه خانوادگی آسم و سایر بیماری‌های آلرژیک هستند، بسیار ضروری است.

نتایج این تحقیق نشان می‌دهد: کودکانی که ماهی بیشتری مصرف می‌کنند تا 57 درصد و کودکانی هم که بیشتر از سبزیجات نامبرده استفاده می‌کنند، 62 درصد کمتر به بیماری‌های آلرژیک و آسم مبتلا می شوند.

دکتر چاتزی گفت: علت این موضوع می تواند آنتی اکسیدان‌های موجود در میوه و سبزیجاتی باشد که ریه‌ها را از آسیب حفظ می‌کند. همچنین گوجه فرنگی و لوبیا سبز به عنوان منابع آنتی اکسیدان‌هایی چون آلفا و بتاکاروتن، ویتامین C و لیکوپن محسوب می شوند.

همچنین ماهی از آن جا که سرشار از امگا 3 است، دارای اثرات ضد التهابی بوده و می‌تواند کودکان را در مقابل عوامل آلرژیک محافظت کند. بنابراین خوردن آن در جلوگیری از بروز این بیماری بسیار موثر است.

این مطالعه تاثیر یک رژیم غذایی کامل و مقوی را در کودکان و حتی بزرگسالان در جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های مختلف و آلرژیک مثل آسم تایید می‌کند.

**************************************************

مصرف ویتامین D پیری را به تعویق می‌اندازد


نتایج تحقیقات جدید نشان داده است كه مصرف ویتامین D ، پیری را به تعویق می‌اندازد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، محققان انگلیسی و آمریكایی در پژوهشی كه بر روی 2 هزار و100 شركت كننده زن دو قلو انجام دادند دریافتند كه مصرف بیشتر ویتامین D ، می‌تواند 5 سال پیری را به تعویق بیاندازد.

محققان دانشكده پزشكی لندن و بیمارستان سنت توماس در لندن و محققان دانشگاه پزشكی و دندانپزشكی نیوجرسی در آمریكا برای این پژوهش از یك نشانگر ژنتیكی استفاده كرده و دریافته‌اند كه مقدار بیشتر ویتامین D در بدن از میزان التهاب و استرس بدن می‌كاهد كه این امر در به تاخیر انداختن روند پیری اهمیت دارد.

تفاوت در وضعیت این نشانگر ژنتیكی با عنوان «لكوسیت تلومییر لنگت» در بین افرادی كه میزان ویتامین D در بدن آنها كمتر یا بیشتر است، برابر با تفاوت در آغاز روند پیری در افراد است.

***************************************************

عسل معجزه علم تغذیه


عسل یکی از هدیه های ارزنده و پر ارزش طبیعت می باشد که در قرآن از آن به عنوان فیه شفا للناس ( شفای مردم در آن است ) یاد می کند.همچنین یک محصول غذایی مفید و یک اکسیر پر ارزش است که قرن ها پیش به عنوان عالی ترین و مقوی ترین غذا ها شناخته شده و به واسطه ویژگی های شفا بخش خود به عنوان دارو در درمان اکثر بیماری ها در بین تمام ملل کاربرد داشته است. این ماده شفا بخش مهمترین منبع مواد قندی شناخته شده، که ۱۵ نوع قند دارد و بسیاری از مواد مورد نیاز بدن را تامین میکند.

زنبور عسل از راسته نازک بالان (hymenpteran ) است . زنبور عسل قسمت های دهانی جونده و مکنده ، هر دو را داراست . دگردیسی آن کامل است و بطور دسته جمعی زندگی می کند و شامل سه دسته هستند.
1- ملکه (Queen ) که تخم می گذارد.
2- نرها (prones ) کارشان فقط بارورکردن ملکه های جدید است .
3- کارگرها (worker) که ماده عقیم هستند و اغلب متعددی دارند .
کندوی زنبور عسل یا به صورت جعبه های مکعبی به ابعاد 50 cm که کندوی modern می گویند و یا به صورت سبد که کندوی بومی می گویند .
زنبور عسل در قرآن
کلمه نحل در به معنی زنبور عسل در آیات 68 و 69 سوره نحل در جز 14 قرآن کریم آمده است . در تفسیر آیه 68 چنین آمده است ، پروردگارت به زنبور عسل وحی فرستاد ! در اینجا لحن قرآن به طرز شگفت انگیزی تغییر می یابد ، در عین ادامه دادن بحث ها در زمینه نعمت های مختلف الهی و بیان اسرار آفرینش در این سوره ، سخن از زنبور عسل و سپس خود عسل به میان می آورد . اما شکل یک ماموریت الهی و الهام مرموز که نام وحی بر آن گذارده شده است . نخست می گوید : "و پروردگارت به زنبور عسل وحی کرد که خانه هایی از کوهها و درختان و داربست هایی که مردم می سازند انتخاب کن".
* نخستین ماموریت زنبوران در این آیه ماموریت خانه

نوشته شده توسط حسام در پنجشنبه 15 آذر 1386 و ساعت 01:12 ق.ظ
نوشته های پیشین
+ نظر یادتون نره+ + تغذیه در سلامت نیوز+ مرگ ومیر سالیانه ناشی از مصرف سیگار در کشور معادل تلفات ناشی از زلزله بم است+ عفونت های سیستم ادراری و کلیه ها در کودکان+ پیرچشمی+ درمان به موقع میگرن را جدی بگیرید!+ ژنتیك واسترس‌های محیطی ازعوامل تشدیدكننده بیماری روماتیسم مفصلی است+ مصرف پسته سبب آرامش قلب و اعصاب می‌شود+ + فشارخون + چگونه بر خستگی راه فائق آییم؟+ سونا و خواص آن+ +

صفحات: