تبلیغات
رژیم غذایی و تغذیه و مطالب بهداشتی آرایشی
| عمومي ,

دکتر حسین قاسم‌پور:جوانی، با پوستی بدون چروک

 متخصص بیماری‌های پوست و مو و زیبایی


پوست بزرگ‌ترین و وسیع‌ترین عضو بدن موجودات زنده است. پوست انسان مرز نازك میان بدن او و محیط اطراف است و، علاوه بر انجام برخی اعمال حیاتی، فرد را در مقابل آسیب‌ها و صدمات گوناگون محافظت می‌كند.

فرآیند پیری پوست


پوست سالمْ لطیف، شاداب و بدون لك است، رنگی یكنواخت و روشن دارد و هیچ‌گونه نشانه‌ای از تغییر رنگ و پوسته ‌پوسته شدن بر روی آن مشاهده نمی‌شود.
پوست از خارج به داخل دارای سه بخش است:
1. اپیدرم (روپوست)، كه خارجی‌ترین لایه پوست را تشكیل می‌دهد؛
2. درم (پوست)؛
3. هیپودرم (زیرپوست)، كه حاوی ضمائم پوستی، عروق و اعصاب است.
در طول زمان، همراه با افزایش عمر، در تمامی لایه‌های پوست تغییراتی به‌وجود می‌آید كه منجر به پیری می‌شود. در لایه اپیدرم (روپوست)، علاوه بر سلول‌های تشكیل‌دهنده آن، دو نوع پروتئین رشته‌ای‌شكل به‌نام كلاژن و الاستین وجود دارد. این دو نوع پروتئین مسئول قوام، استحكام، سفتی، ارتجاع و انعطاف‌پذیری پوست هستند.


پیدایش چین و چروك‌های پوستی عمدتاً ناشی از تغییراتی است كه در سطح سلول‌ها و بافت‌های لایه درم (لایه دوم) پوست رخ می‌دهد؛ مثلاً تعداد و حجم الیاف انعطاف‌پذیر كلاژن و الاستین كاهش می‌یابد و عملكرد آن‌ دو ضعیف می‌شود، همچنین سلول‌های سازنده آنها كم می‌شود. در نتیجه، از حالت ارتجاعی و كشسانی پوست كاسته می‌شود. در پوست یك فرد جوان، رشته‌های كلاژن متعدد است، به‌طور منظم قرار گرفته و شبكه بیضی‌شكلی را تشكیل می‌دهد. در زیر این الیاف كلاژن، رشته‌های دیگری به‌نام الاستین وجود دارد. رشته‌های الاستین در زیر محل اتصال لایه دوم و اپیدرم در تمام سطوح پوست پراكنده شده‌اند. اما در پوست یك فرد پیر، این رشته‌ها دچار تغییرات فیزیكی و شیمیایی می‌شوند كه به‌ دنبال آن، چین و چروك پوستی ظاهر می‌شود. در پوست پیر، ضخامت لایه‌ها كاهش می‌یابد كه ناشی از كم شدن تعداد و اندازه رشته‌های قوام‌دهنده و سفت‌كننده پوست است.


در لایه خارجی پوست (اپیدرم) هم طی فرآیند پیری تغییراتی به‌وجود می‌آید. تعداد سلول‌های این لایه نسبت به اپیدرم فرد جوان كمتر می‌شود. همچنین، در اندازه، شكل و عملكرد سلول‌های لایه اپیدرم تغییراتی ایجاد می‌شود. سرعت تكثیر و ازدیاد سلولی، و میزان سوخت‌‌وساز آنها كاهش می‌یابد. نفوذپذیری این لایه نسبت به مواد خارجی و عوامل محیطی اعم از تركیبات شیمیایی و غیرشیمیایی بیشتر می‌شود. در كل، پوست آسیب‌پذیرتر می‌شود و، در صورت پیدایش زخم، دیرتر بهبود می‌یابد.


تغییرات دیگری هم در روند پیری رخ می‌دهد: تغییر رنگ پوست، سفید شدن موها، كاهش عملكرد و فعالیت غدد چربی‌ساز (سباسه) و غدد عرق، تغییرات بافت تغذیه‌كننده پوست، كاهش بافت عروقی و كاهش خون‌رسانی پوست. همچنین تغییراتی در سطح سلول‌های ایمنی پوست، كه مسئول دفاع از بدن در مقابل عوامل محیطی و میكرو‌ب‌ها هستند، رخ می‌دهد كه ماحصل آن كاهش قدرت دفاعی و مقاومت نسبت به بیماری‌ها و افزایش آسیب‌پذیری پوست در مقابل عوامل آسیب‌رسان فیزیكی و شیمیایی است. طی فرآیند پیری، فعالیت غدد چربی‌ساز و غدد عرق كم می‌شود. فرد پیر كمتر چربی می‌سازد، بنابراین، پوست او خشك‌تر به‌نظر می‌رسد.

چروک صورت، نماد پیری


در پیری پوست، پوست صورت بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد، زیرا در معرض دید همگان است و نقش مهمی در برقراری روابط اجتماعی، فردی و شغلی افراد دارد.
طول عمر و گذر زمان تغییراتی را در پوست صورت ایجاد می‌كند كه از علائم پیری‌ است.


مهم‌ترین آنها عبارت است از: شلی و افتادگی پوست، آتروفی (لاغری پوست)، پیدایش چین و چروك، پیدایش لك‌های تیره یا قهوه‌ای‌رنگ، ایجاد فرورفتگی‌های متعدد، و تغییرات عروقی كه منجر به كدر شدن رنگ پوست می‌شود. شلی پوست نشان‌دهنده تغییرات استحاله‌ای و تخریبی در بافت‌های نگهدارنده و بافت‌های همبند پوست است. این تغییرات دو نوع است: تغییرات پاتولوژیك، كه در سلول‌ها و اجزای تشكیل‌دهنده سلول‌های پوست و بافت‌های نگهدارنده آن رخ می‌دهد؛ و تغییرات كلینیكی (بالینی)، یعنی تغییراتی كه با چشم آنها را می‌بینیم.


تغییراتی كه با افزایش سن در پوست صورت ایجاد می‌شود عبارت است از:
جذب و تحلیل تدریجی بافت چربی زیرجلد؛
كم شدن تدریجی ضخامت پوست یعنی نازك‌تر شدن آن؛
كاهش خاصیت ارتجاع و انعطاف‌پذیری پوست؛
سست شدن اتصالات و چسبندگی پوست به بافت‌های حمایت‌كننده و نگه‌دارنده؛
تغییر شكل اسكلت، رباط‌ها و ماهیچه‌ها.
مجموعه عوامل ذكر شده تغییراتی در ظاهر و چهره فرد ایجاد می‌كند.

عوامل دخیل در تسریع پیری پوست


عوامل متعددی پیری سلول‌ها را تسریع می‌كنند كه به دو دسته تقسیم می‌شوند:


الف. عوامل ذاتی (داخلی)، كه همان ژن یا واحدهای وراثتی است. افزایش خطاهای ژنتیكی در طول زمان همراه با افزایش سن، باعث تجمع اثرات تخریبی می‌شود و پیری در سلول‌ها بروز می‌كند. در زنان، عوامل هورمونی هم بر این موارد اضافه می‌شود و فرآیند پیری را تسریع می‌كند.
ب. عوامل محیطی (خارجی) كه مهم‌ترین آنها اشعه ماورای‌بنفش نور آفتاب است.


نور خورشید، اگرچه مفید و حیات‌بخش است، دارای اثرهای زیانباری نیز هست. پوست انسان عضوی حساس است و آسیب‌ها و صدمات وارده بر آن در اثر تابش نور خورشید پیری زودرس این عضو را به‌ دنبال دارد. آفتاب‌سوختگی، خشك و كدر شدن پوست، بروز ضایعات پیش‌سرطانی، پیدایش چروك‌های ریز و درشت پوستی، و حتی ابتلا به بدخیمی‌های پوستی از عوارض تابش پرتو فرابنفش نور خورشید است. امروزه با مصرف ضد آفتاب‌ها می‌توان تا حدودی از بروز این عوارض جلوگیری كرد.

مبارزه با پیری پوست


مبارزه با پیری از طریق استفاده از داروها یا روش‌های درمانی طبی و غیرطبی (جراحی) امكان‌پذیر است. از جمله روش‌های درمانی طبی می‌توان به مصرف ضد آفتاب‌ها، استفاده از اسیدهای میوه‌ای و تركیبات ویتامین A یا رتینول (Retinol) اشاره كرد. امروزه از نظر علمی ثابت شده است كه این تركیبات بخصوص رتینول و مشتقاتش در صورت مصرف موضعی طولانی‌مدت اثر ضد پیری دارند.
چروك‌های پوستی را به سه نوع تقسیم می‌كنند:


1. چین و چروك طبیعی كه بیان‌كننده حالات روانی، روحی، احساسات درونی، و تنش‌های هیجانی و عاطفی هستند. این چین‌ها در اطراف بینی و لب‌ها به‌وجود می‌آیند.
2. چین‌هایی كه در اثر پدیده پیری در سنین 25 تا 30 شروع به ظاهر شدن می‌كنند، مانند عمیق‌تر شدن خطوط خنده، خطوط اخم و خطوط افقی پیشانی.
3. چین و چروك‌هایی كه بعد از دهه پنجم زندگی و عمدتاً در اطراف لب‌ها یا روی گونه‌ها پدیدار می‌شوند.


درمان‌های مختلفی برای از بین‌ بردن این نوع چین و چروك‌های پوستی وجود دارد. مهم‌ترین و بهترین درمان ضایعات ناشی از پیری پوست جراحی است كه اصطلاحاً به آن لیفتینگ (lifting) گفته می‌شود. جراحِ پوست صورت را برش می‌دهد و پوست را به سمت عقب و خارج می‌كشد، سپس لبه‌های پوست را در محلی كه از پیش طراحی شده ثابت می‌كند و می‌دوزد. ضمن عمل كشیدن پوست و ثابت كردن آن در محل جدید، عضلات و بافت‌های نگه‌دارنده زیرین هم اصلاح و ترمیم می‌شوند. هیچ‌كدام از روش‌های درمانی ضد پیری را نمی‌توان جایگزین روش جراحی لیفتینگ كرد.
در طی عمل لیفتینگ، ظاهر چروك‌ها بهبود می‌یابد و فرد جوان‌تر به‌نظر می‌رسد؛ ولی این عمل باعث توقف شل‌شدگی و سستی پوست نمی‌شود و با تشخیص جراح شاید پس از گذشت چند سال نیاز به عمل جراحی تكمیلی یا عمل مجدد باشد.


عمل لیفتینگ زمانی انجام می‌شود كه فرد احساس كند نیاز به چنین عملی دارد، ولی سن استاندارد برای آن 35 ـ 45 است، یعنی درست زمانی كه چروك‌های دور لب هنوز ایجاد نشده‌اند.
از روش‌های درمانی دیگر می‌توان به عمل ساییدن یا تراشیدن پوست با مواد شیمیایی (peeling) و وسایل مكانیكی (dermabrasion) اشاره كرد. طی عمل درم‌ابریژن، پوست با كمك مواد زبر و خشن تراش داده و ساییده می‌شود. پس از بهبودی زخم ناشی از این عمل، پوست جدید تشكیل می‌شود كه به‌مراتب جوان‌تر و زیباتر از پوست قبلی خواهد بود.


روش دیگری كه به‌ منظور جوان‌سازی پوست پیشنهاد می‌شود و انواع خاصی از چروك‌ها بخصوص چروك‌های ظریف، ریز و سطحی را برمی‌دارد درمان با اشعه لیزر است. لیزر نوعی نور تقویت‌شده با طول موجی خاص است. پوست آسیب‌دیده در اثر تابش مستقیم نور آفتاب، ضایعات و چروك‌های ناشی از افزایش سن، جوشگاه‌ها یا اسكار عمل جراحی، ضایعات سالك و آبله‌مرغان، همگی، با اشعه لیزر برداشته می‌‌شوند.


در روش درمان با اشعه لیزر، برش و لایه‌برداری پوست آن‌قدر ادامه می‌یابد تا به لایه‌های زیرین پوست برسیم. در طی این مراحل، پوست مجدداً ترمیم می‌شود و پس از بهبودی زخم، پوستی جدید و جوان جایگزین می‌شود. این روش تا حدود زیادی چروك‌های قبلی را از ‌بین ‌می‌برد. در ضمن، پوستْ صاف، یكدست، شفاف و خوش‌رنگ می‌شود.

از دیگر روش‌های درمانی جوان‌سازی پوست، استفاده از مواد پركننده است. این مواد عمدتاً كلاژن‌های تزریقی‌اند كه به‌طور صناعی یا نیمه‌صناعی ساخته شده‌اند و، از طریق تزریق با وسایل و سرنگ‌های مخصوص در اتاق عمل با شرایط استریل، چروك‌های عمیق، فرورفتگی‌ها، چین و شكن‌ها، خطوط عمیق اخم، پیشانی یا اطراف لب‌ها پر خواهد شد.


استفاده از سم بوتولیسم (Botox) باعث فلج شدن ماهیچه‌های حالت‌دهنده صورت می‌شود. در پوست صورت انسان ماهیچه‌های ظریف سطحی بسیاری وجود دارد كه انقباض پی‌درپی و ممتد این عضلات باعث ایجاد چین و شكن و پیدایش چروك می‌شود. این ماهیچه‌ها با انقباضات خود باعث تغییر در حالات چهره فرد می‌شود (حالت اخم، شادی، هیجان، خنده،...). این عضلات به منظور افزایش قدرت عضلانی ساخته نشده‌اند، به این معنی كه هرچه این عضلات كمتر كار كنند (كمتر منقبض شوند) چروك‌های كمتری در پوست صورت ایجاد خواهد شد.


ورزش‌های صورت كه این قبیل عضلات را منقبض می‌كنند باعث ایجاد چروك می‌شوند و چروك‌های موجود را برجسته‌تر و عمیق‌تر می‌كنند و نباید انجام گیرند. سم بوتولیسم باعث فلج موقتی (چند ماهه ) این ماهیچه‌ها می‌شود. فلج شدن این عضلات و عدم انقباض آنها باعث جلوگیری از پیدایش چروك جدید و از بین‌ رفتن چروك قبلی خواهد شد؛ مثلاً خطوط پیشانی، خطوط اخم و خطوطی كه در اثر حركات عضلات چشم ایجاد می‌شود با این روش درمانی از بین می‌رود.■

دکتر مریم رهنمون - پزشک خانواده :راز تندرستی در تغذیه خوب است

به هر گردهمآیی و میهمانی که برویم حتماً سخنی از رژیم غذائی ، افزایش وزن ،تغذیه خوب و اینکه چه بخوریم، چه ویتامینی بگیریم ، از کجا مواد غذائی را تهیه کنیم که بهتر باشد، به میان خواهد آمد. حال چه بهتر که اندکی بیشتر در اینباره سخن بگوییم.

 

تغدیه خوب چیست؟


تغدیه خوب یکی از کلیدهای زار تندرستی است. غذای خوب آن است که حاوی ویتامین ها و املاح و فیبر زیاد باشد و بر عکس حاوی چربی زیاد نباشد. رژیم غذائی حاوی فیبر زیاد برای اکثر افراد رژیم بسیار خوب و مناسبی است و در رژیم غذائی سالم باید 5 وعده میوه و سبزی گنجانده شود( در مورد نادر که به دلیل بیماریهای ویژه داشتن چنین رژیمی ناممکن است سخن نمی گوئیم)
تغذیه خوب این است که توجه به آنچه که می خوریم و تا چه اندازه باید بخوریم، داشته باشیم و برآن باشیم که روزانه بیشتر از کالری مصرفی انرژی دریافت نکنیم.



چه کسانی باید بیش از دیگران به تغدیه خود توجه کنند. پرسش این است که آیا باید تغییر در رژیم غذائی خود بدهند؟



چه عادت غذائی داشته باشیم بهتر است؟


برای اکثر افراد شاید بسیار سخت باشد که رژیم غذائی خود را تغییر بدهند، ولیکن حتی مختصر تغییر رژیم غذائی در سلامتی آدمی بسیار مهم است و سهم به سزائی دارد.
و نکته مهم این است که کوشش برآن باشد که راه را ادامه دهید. و اگر خود نتوانستید به نتیجه نهائی برسید سپس درباره آن با پزشک و یا کارشناس ویژه تغدیه مشورت کنید. چندین نکته در رژیم غذائی خوب بسیار مؤثر است که من کوشش می کنم آنها را یاد آور شوم.

نکته مهم در یک تغذیه خوب این است که آدمی به نقطه ضعف خود در رژیم غذائی آگاهی داشته باشد.
الف- اگر شما3 تا 5 بار در روز از سبزیها و میوه ها در رژیم غذائی دارید. اگر کلیسم به اندازه کافی می گیرید. اگر روزانه High Fiber می  خورید، اگر آشامیدنی مانند آب به اندازه کافی می گیرید، همین گونه ادامه دهید.
ب- اگر نکات بالا را در رژیم غذائی خود ندارید باید کوشش کنید و بیاموزید که چگونه رژیم غذائی خود را تغییر بدهید.
برای موفق شدن در اینکار باید آهسته و آرام در رژیم غذائی خود تغییر بدهید. افرادی که در ابتدای راه کوشش می کنند که به سرعت دگرگونی های بزرگ و بسیار متفاوت به رژیم غذائی عادی خود بدهند اکثراً در این راه ناموفق خواهند بود و در نیمه راه دوباره به عادت پیشین خود باز می گردند. در حالیکه آنان که این تغییر غذائی را با مقدار کم و آهسته تر آغاز می کنند، موفق تر خواهند بود.
ج- هر چند روز یکبار گاهی لازم است که حتی بنویسید در آن روز چه خورده اید و چه نوشیده اید- خوبی اینکار در این است که با بررسی این برآورد متوجه خواهید شد که آیا بیشتر لازم است که سبزیها و میوه ها و فیبر را در رژیم غذائی خود بگنجانید و یا اینکه لازم است از مقدار چربی و یا گاهی از میزان پروتیئن دریافتی در روز بکاهید .
د- گاهی لازم می شود که از کارشناس ویژه تغدیه کمک بگیرید. آیا فکرمی کنید شما چنین احتیاجی به یک کارشناس دارید؟ به ویژه اگر از بیماری دیگری نیز به همراه رنج می برید که احتیاج به رژیم غذائی ویژه ای دارید. بهتر است که با کارشناس تغذیه گفتگو کنید.


پرسش اگر این است که تا چه اندازه آگهی ها و روزنامه و مجلات می توانند ما را در یک رژیم غذائی خوب راهنما باشد؟


به هر حال باید این را پذیرا باشیم که رژیم های غذائی از منابع مختلف با یکدیگر تفاوتهائی دارند و گاهی هم به قول معروف با یکدیگر ضد و نقیض هستند. بنابراین پیش از اینکه هر یک را برگزینید، نیکوتر آن است که با پزشک خود گفتگوئی داشته باشید.
ولیکن نکته های زیر را به خاطر داشته باشید.
1- در مورد رژیم غذائی و کاهش وزن هرگز به ناگهان معجزه ای روی نخواهد داد. یک رژیم سخت غذائی ممکن است به طورموقت و برای مدت کوتاه به کاهش وزن شماکمک بکند ولیکن بسیار دشوار است که آن را بتوانید ادامه دهید و در ثانی گاهی اگر هم بتوانید آن را ادامه بدهید برای سلامتی و تندرستی شما ممکن است درست نباشد.
2- یک تغذیه خوب را نمی توانید که در یک قرص بگنجانید
ممکن است بتوانید با خوردن یک قرص ویتامین و یا املاح مصرفی را به اندازه کافی بگیرید، ولیکن به خاطر داشته باشید که بدن شما بهترین و بیشترین میزان ویتامین و املاح را از یک رژیم مناسب و خوب می گیرد. و نکته دیگر آنکه از جنبه روحی و روانی نیز یک رژیم غذائی مناسب به مراتب به شما آرامش بهتری خواهد داد تا اینکه بخواهید با شتاب فقط ویتامین را بگونه قرص وارد بدن کنید.
3- کوشش کنید که رژیم غذائی متفاوت داشته باشید و همیشه از یک نوع غذا استفاده نکنید و حتی اگر هم شده غذای جدید را به مقدار کم تست کنید و در رژیم خود بگنجانید. این خود یکی از راه هائی است که رژیم غذائی غلط گذشته شمار ا دگرگون خواهد کرد.
4- به خاطر داشته باشید، آنچه که در آگهی های بازرگانی می بینید و می خوانید و یا داستانهائی در مورد آنان که اینگونه توانسته اند به وزن دلخواه خود برسند فقط به نکته بازارگرمی آن توجه کرده اند و هرگز برای شما از عوارض آن و یا حتی از اینکه عده ای هم هستند که آن راه را رفته اند و بر عکس افزایش وزن پیدا کرده اند سخنی به میان نخواهند آورد.
توجه داشته باشید که خود شما بهتر از هر کس دیگری در این مورد می توانید به خود کمک کنید. به نکات زیر توجه کنید خود ببینید که چه آسان می توانید در این راه موفق باشید.

پرسش این است که حال چگونه رژیم خود را تغییر بدهیم؟


این نکته را به خاطر بسپارید که همه از رژیم غذائی کم چربی بهره مند خواهند بود. پس اگر شما از رژیم غذائی پرچرب تا به حال استفاده می کردید، کوشش کنید که دو تا سه مورد از موارد زیر را رعایت کنید
1- لبنیات کم چرب مانند شیرو پنیر و ماست کم چرب را جانشین لبنیات پرچرب گذشته کنید.
2- در رستوران و یا حتی در خانه به ویژه در آمریکا رسم بر آن است که غذا را با نان و کره شروع می کنید تا غذای اصلی آماده می شود. کوشش کنید که همین مقدار کره یا مارگارین را از رژیم غذائی خود حذف کنید و یا اینکه از افزودن Sour Cream بر غذای خود پرهیز کنید. از Salad Dressing تاآنجا که ممکن است استفاده نکنید.
3- اگر گوشت استفاده می کنید، کوشش کنید آن را به صورت پخته یا کباب آماده کنید به جای اینکه آن را با روغن سرخ کنید. پوست مرغ را حتماً بکنید. هفته ای حداقل یکبار ماهی را جایگزین گوشت های دیگر در رژیم غذائی خود کنید.
4- حتماً سبزیها و میوه ها را با غذای اصلی و یا مابین غذا در رژیم خود داشته باشید.
5- قبل از اینکه چیزی را از فروشگاه مواد غذائی بخرید رویش را بخوانید که بدانید چه میزان کالری و از چه موادی این کالری را می گیرید؟
6- اگر خارج از خانه غذا می خورید، حتماً به میزان چربی که می گیرید، توجه داشته باشید. غذای بیرون به ویژه خوراکهای خوش مزه رستورانها بسیار چرب هستند. حداقل کاری که می شود کرد این است که از Salad Dressing و دسر پرهیز کنید. این خود تا اندازه ای جبران خسارت خواهد کرد.
7- از نوشابه های کم کالری استفاده کنید. از همه بهتر و نیک تر آب است. کوشش کنید چائی و قهوه روزانه را بدون شکر و یا حداقل با شکر کمتر بگیرید.
به خاطر داشته باشید که رژیم غذائی متعادل و مناسب و ورزش روزانه برای سلامتی شمابسیار مهم است، حتی اگر که نتوانید با این روش وزن خود را کاهش دهید. کوشش خود را بکنید که این نکات را در رژیم غذائی خود رعایت کنید. از امروز کوشش کنید که یک روز به پیاده روی خود در هفته بیافزایید.
به خاطر داشته باشید که خوردن غذای سالم معنی اش این نیست که غذا طعم خوب نداشته باشد و یا اینکه بدون هیچگونه ادویه و یا مواد معطر باشد. غذا در درجه اول باید خوب و دلچسب باشد تا آدمی بتواند با آرامش و لذت از آن بهره ببرد.
مطلب مهم دیگر این است که یک رژیم غذائی خوب فقط به کاهش وزن و تناسب وزن و بدن کمک نمی کند، بلکه یک رژیم خوب می تواند درمانگر بسیاری از بیماریهای ما باشد. حال آندکی درباره High Fiber Diet که سخن بگوییم ، خود بیشتر متوجه این نکته خواهید شد.
خوراکی که حاوی فیبر مناسب و یا زیاد باشد در درمان بسیاری از بیماریها مانند یبوست، هموروئید ، دیورتیکولوزیس Irritable Bowel Syndrome کمک بسیار می کند. همینطور باعث کاهش کلسترول در بدن خواهد شد و در بسیاری از بررسی ها دیده شده است که رژیم حاوی فیبر زیاد در پیشگیری ازبیماریهای قلبی- دیابت( بیماری قند) و برخی از سرطانها نیز مؤثر است.


چگونه می توانیم که فیبر مناسب و زیاد در تغذیه روزانه خود داشته باشیم؟


اگرچه این امر در ابتدا مشکل به نظر می رسد و لیکن بسیار ساده خواهد بود اگر به نکات زیر توجه کنیم
1- به جای نان سفید از نان حاوی سبوس(  Whole  Grain) استفاده کنیم. کوشش کنیم برنج قهوه ای ( Brown Rice ) را جانشین برنج سفید کنیم که می دانم این امر در نزد ایرانیان و با رژیم غذائی و خوراک های خوب ایرانی اندکی مشکل خواهد بود.
از مواد غذائی زیر بیشتر استفاده کنیم:
- Brown Rice
- Oatmeal- Multiple grain cereals
- 100%whole wheat bread
- Popcorn
همیشه روی پاکت Cereal را بخوانید . برخی از آنها میزان بسیار کمی فیبر دارند. به خاطر داشته باشید که تمام آنها حاوی فیبر کافی نیستند.
- اگر بتوانید روزانه 4/1 فنجان Wheat Bran و یا Miller's Bran به سریال یا آبمیوه خود به ویژه آب سیب اضافه کنید، بسیار خوب خواهد بود. این را می توانید از Health Food Store و یا خواربار فروشی های معمولی خریداری نمایید.
- هر هفته کمی لوبیا پخته بخورید.
- میوه و سبزی و سالاد را حداقل در 3 تا 5 بار در روز در رژیم غذائی خود بگنجانید.
- میوه ها و سبزی های زیر حاوی فیبر می باشند.
سیب، لوبیا، انواع توت و (بری ها)، بروکلی، هویچ، گل کلم، انجیر، نخود سبز، پرتقال، گلابی و آلو


با درد معده چه کنیم؟


بسیاری از افراد از نفخ شکم و احساس گاز در شکم و ورم معده ویا دردهای شکم پس از مصرف خوراک حاوی فیبرشکایت دارند. بهترین راه این است که در ابتدا با مقدار کم فیبر شروع کنید و اگر راحت بودید مقدار آن را آرام آرام افزایش دهید.و یا اگر با نوعی فیبر مشکل دارید آن را با نوع دیگر عوض کنید. و یا اگر با یک نوع شروع کردید و راحت بودید حداقل یکهفته آن را ادامه دهید و سپس فیبر جدید دیگری به رژیم خود اضافه کنید.
البته این فقط در مورد افرادی است که از نفخ معده و گاز شاکی هستند. افرادی که مشکل ندارند که می توانند هر نوع فیبر و به هر مقدار که دوست دارند استفاده کنند. بسیار مهم است که وقتی مقدار فیبر در رژیم غذائی خود را بالا می برید مقدار مایع (آب) دریافتی رانیز بالا ببرید. و تقریباً می شود گفت که باید به اندازه دولیوان آب بیشتر ازقبل بنوشیدبه طور کلی اگر چنانچه رژیم High Fiber دارید. میزان 6 تا 8 لیوان آب در روز کمک فراوان به تغذیه شما خواهد کرد.
دوباره بهتر است یاد آور شویم که یک رژیم غذائی متعادل و مناسب ،همراه باورزش روزانه برای سلامتی هر فردی در هر وزنی و در هر زمانی و مکانی و موقعیت بسیار مهم است. به ویژه بزرگتر ها که خود می توانند راهنما و پیشگام برای فرزندان و جوانان خود باشند. باشد که در فرصت های آینده اندکی هم درباره افزایش وزن در کودکان سخن بگوییم
. 


چند مورد در زیر نام می برم که اگر یکی ازاینها شامل حال شما می شود ، شما بهتر است که درباره رژیم غذائی خود با پزشک خود مشورت کنید.
1- اگر پزشک با شما با توجه به سابقه پزشکی شما در مورد شانس خطراتی از قبیل فشار خون و یا کلسترول بالا سخن گفته باشد.
2- اگر پزشک شما در مورد بیماری شما به شما گوشزد کرده باشد که مشکل شما با تغییر رژیم غذائی بهتر خواهد شد.
3- آیا بیماری قند ، بیماریهای قلب و سرطان و پوکی استخوان در فامیل شما وجود دارد؟
4- آیا شما اضافه وزن دارید، و یا در ظرف چند سال گذشته افزایش وزن داشته اید؟
5- آیا از شما این پرسش شده است که چه می  خورید و آیا ویتامین دریافت می دارید و یا هرگز به شما گفته شده است که چه بهتر است بخورید و یا بهتر است که ویتامین به رژیم غذائی روزانه اضافه کنید.
6- آیا خود شما فکر می کنید که احتیاج دارید که با کارشناس ویژه تغدیه مشاوره کنید؟

پوست در تمام طول عمر، از بدو تولد تا مرگ، نیاز به مراقبت و رسیدگی دارد و هرگز نباید به ‌حال خود رها شود. در غیر این صورت، به‌سرعت پیر و فرسوده می‌شود و كارآیی‌اش را از دست می‌دهد. پوست انسان آیینه تمام‌نمای جسم و روان اوست. فردی كه پوستی سالم و شاداب دارد از لحاظ جسمی، روانی و عاطفی در وضعیت مطلوبی است.
ا‌زجمله عمده‌ترین تظاهرات پیری پوست، پیدایش چین و چروك در مناطق مختلف آن است.

نوشته شده توسط حسام در چهارشنبه 5 بهمن 1384 و ساعت 11:01 ق.ظ
نوشته های پیشین
+ نظر یادتون نره+ + تغذیه در سلامت نیوز+ مرگ ومیر سالیانه ناشی از مصرف سیگار در کشور معادل تلفات ناشی از زلزله بم است+ عفونت های سیستم ادراری و کلیه ها در کودکان+ پیرچشمی+ درمان به موقع میگرن را جدی بگیرید!+ ژنتیك واسترس‌های محیطی ازعوامل تشدیدكننده بیماری روماتیسم مفصلی است+ مصرف پسته سبب آرامش قلب و اعصاب می‌شود+ + فشارخون + چگونه بر خستگی راه فائق آییم؟+ سونا و خواص آن+ +

صفحات: