تبلیغات
رژیم غذایی و تغذیه و مطالب بهداشتی آرایشی - مطالب بهمن 1384
| عمومي ,

برنج قهوه ای

 برنج قهوه ای همون برنج معمولی است با این تفاوت که ٌصیقل نخورده.کمی رنگش تیره تر است.اما خاصیتش ۱۰۰۰۰ برابر و کمتر چاق میکند بیشتر سیر میکند.مغازه ی گوینداس در اختیاریه ارزانترش را دارد.جای دیگه مثل های لند بیخودی گرونه.فقط برای پخت ۱ پیمانه آب بیشتر احتیاج دارد.۱۰ دقیقه دیرتر میپزد.ولی خییییییلی خوشمزه است.


نوشته شده توسط کاترین در دوشنبه 10 بهمن 1384 و ساعت 11:01 ق.ظ
| عمومي ,

delsash@yahoo.com


نوشته شده توسط حسام در پنجشنبه 6 بهمن 1384 و ساعت 10:01 ق.ظ
| عمومي ,

دکتر حسین قاسم‌پور:جوانی، با پوستی بدون چروک

 متخصص بیماری‌های پوست و مو و زیبایی


پوست بزرگ‌ترین و وسیع‌ترین عضو بدن موجودات زنده است. پوست انسان مرز نازك میان بدن او و محیط اطراف است و، علاوه بر انجام برخی اعمال حیاتی، فرد را در مقابل آسیب‌ها و صدمات گوناگون محافظت می‌كند.

فرآیند پیری پوست


پوست سالمْ لطیف، شاداب و بدون لك است، رنگی یكنواخت و روشن دارد و هیچ‌گونه نشانه‌ای از تغییر رنگ و پوسته ‌پوسته شدن بر روی آن مشاهده نمی‌شود.
پوست از خارج به داخل دارای سه بخش است:
1. اپیدرم (روپوست)، كه خارجی‌ترین لایه پوست را تشكیل می‌دهد؛
2. درم (پوست)؛
3. هیپودرم (زیرپوست)، كه حاوی ضمائم پوستی، عروق و اعصاب است.
در طول زمان، همراه با افزایش عمر، در تمامی لایه‌های پوست تغییراتی به‌وجود می‌آید كه منجر به پیری می‌شود. در لایه اپیدرم (روپوست)، علاوه بر سلول‌های تشكیل‌دهنده آن، دو نوع پروتئین رشته‌ای‌شكل به‌نام كلاژن و الاستین وجود دارد. این دو نوع پروتئین مسئول قوام، استحكام، سفتی، ارتجاع و انعطاف‌پذیری پوست هستند.


پیدایش چین و چروك‌های پوستی عمدتاً ناشی از تغییراتی است كه در سطح سلول‌ها و بافت‌های لایه درم (لایه دوم) پوست رخ می‌دهد؛ مثلاً تعداد و حجم الیاف انعطاف‌پذیر كلاژن و الاستین كاهش می‌یابد و عملكرد آن‌ دو ضعیف می‌شود، همچنین سلول‌های سازنده آنها كم می‌شود. در نتیجه، از حالت ارتجاعی و كشسانی پوست كاسته می‌شود. در پوست یك فرد جوان، رشته‌های كلاژن متعدد است، به‌طور منظم قرار گرفته و شبكه بیضی‌شكلی را تشكیل می‌دهد. در زیر این الیاف كلاژن، رشته‌های دیگری به‌نام الاستین وجود دارد. رشته‌های الاستین در زیر محل اتصال لایه دوم و اپیدرم در تمام سطوح پوست پراكنده شده‌اند. اما در پوست یك فرد پیر، این رشته‌ها دچار تغییرات فیزیكی و شیمیایی می‌شوند كه به‌ دنبال آن، چین و چروك پوستی ظاهر می‌شود. در پوست پیر، ضخامت لایه‌ها كاهش می‌یابد كه ناشی از كم شدن تعداد و اندازه رشته‌های قوام‌دهنده و سفت‌كننده پوست است.


در لایه خارجی پوست (اپیدرم) هم طی فرآیند پیری تغییراتی به‌وجود می‌آید. تعداد سلول‌های این لایه نسبت به اپیدرم فرد جوان كمتر می‌شود. همچنین، در اندازه، شكل و عملكرد سلول‌های لایه اپیدرم تغییراتی ایجاد می‌شود. سرعت تكثیر و ازدیاد سلولی، و میزان سوخت‌‌وساز آنها كاهش می‌یابد. نفوذپذیری این لایه نسبت به مواد خارجی و عوامل محیطی اعم از تركیبات شیمیایی و غیرشیمیایی بیشتر می‌شود. در كل، پوست آسیب‌پذیرتر می‌شود و، در صورت پیدایش زخم، دیرتر بهبود می‌یابد.


تغییرات دیگری هم در روند پیری رخ می‌دهد: تغییر رنگ پوست، سفید شدن موها، كاهش عملكرد و فعالیت غدد چربی‌ساز (سباسه) و غدد عرق، تغییرات بافت تغذیه‌كننده پوست، كاهش بافت عروقی و كاهش خون‌رسانی پوست. همچنین تغییراتی در سطح سلول‌های ایمنی پوست، كه مسئول دفاع از بدن در مقابل عوامل محیطی و میكرو‌ب‌ها هستند، رخ می‌دهد كه ماحصل آن كاهش قدرت دفاعی و مقاومت نسبت به بیماری‌ها و افزایش آسیب‌پذیری پوست در مقابل عوامل آسیب‌رسان فیزیكی و شیمیایی است. طی فرآیند پیری، فعالیت غدد چربی‌ساز و غدد عرق كم می‌شود. فرد پیر كمتر چربی می‌سازد، بنابراین، پوست او خشك‌تر به‌نظر می‌رسد.

چروک صورت، نماد پیری


در پیری پوست، پوست صورت بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد، زیرا در معرض دید همگان است و نقش مهمی در برقراری روابط اجتماعی، فردی و شغلی افراد دارد.
طول عمر و گذر زمان تغییراتی را در پوست صورت ایجاد می‌كند كه از علائم پیری‌ است.


مهم‌ترین آنها عبارت است از: شلی و افتادگی پوست، آتروفی (لاغری پوست)، پیدایش چین و چروك، پیدایش لك‌های تیره یا قهوه‌ای‌رنگ، ایجاد فرورفتگی‌های متعدد، و تغییرات عروقی كه منجر به كدر شدن رنگ پوست می‌شود. شلی پوست نشان‌دهنده تغییرات استحاله‌ای و تخریبی در بافت‌های نگهدارنده و بافت‌های همبند پوست است. این تغییرات دو نوع است: تغییرات پاتولوژیك، كه در سلول‌ها و اجزای تشكیل‌دهنده سلول‌های پوست و بافت‌های نگهدارنده آن رخ می‌دهد؛ و تغییرات كلینیكی (بالینی)، یعنی تغییراتی كه با چشم آنها را می‌بینیم.


تغییراتی كه با افزایش سن در پوست صورت ایجاد می‌شود عبارت است از:
جذب و تحلیل تدریجی بافت چربی زیرجلد؛
كم شدن تدریجی ضخامت پوست یعنی نازك‌تر شدن آن؛
كاهش خاصیت ارتجاع و انعطاف‌پذیری پوست؛
سست شدن اتصالات و چسبندگی پوست به بافت‌های حمایت‌كننده و نگه‌دارنده؛
تغییر شكل اسكلت، رباط‌ها و ماهیچه‌ها.
مجموعه عوامل ذكر شده تغییراتی در ظاهر و چهره فرد ایجاد می‌كند.

عوامل دخیل در تسریع پیری پوست


عوامل متعددی پیری سلول‌ها را تسریع می‌كنند كه به دو دسته تقسیم می‌شوند:


الف. عوامل ذاتی (داخلی)، كه همان ژن یا واحدهای وراثتی است. افزایش خطاهای ژنتیكی در طول زمان همراه با افزایش سن، باعث تجمع اثرات تخریبی می‌شود و پیری در سلول‌ها بروز می‌كند. در زنان، عوامل هورمونی هم بر این موارد اضافه می‌شود و فرآیند پیری را تسریع می‌كند.
ب. عوامل محیطی (خارجی) كه مهم‌ترین آنها اشعه ماورای‌بنفش نور آفتاب است.


نور خورشید، اگرچه مفید و حیات‌بخش است، دارای اثرهای زیانباری نیز هست. پوست انسان عضوی حساس است و آسیب‌ها و صدمات وارده بر آن در اثر تابش نور خورشید پیری زودرس این عضو را به‌ دنبال دارد. آفتاب‌سوختگی، خشك و كدر شدن پوست، بروز ضایعات پیش‌سرطانی، پیدایش چروك‌های ریز و درشت پوستی، و حتی ابتلا به بدخیمی‌های پوستی از عوارض تابش پرتو فرابنفش نور خورشید است. امروزه با مصرف ضد آفتاب‌ها می‌توان تا حدودی از بروز این عوارض جلوگیری كرد.

مبارزه با پیری پوست


مبارزه با پیری از طریق استفاده از داروها یا روش‌های درمانی طبی و غیرطبی (جراحی) امكان‌پذیر است. از جمله روش‌های درمانی طبی می‌توان به مصرف ضد آفتاب‌ها، استفاده از اسیدهای میوه‌ای و تركیبات ویتامین A یا رتینول (Retinol) اشاره كرد. امروزه از نظر علمی ثابت شده است كه این تركیبات بخصوص رتینول و مشتقاتش در صورت مصرف موضعی طولانی‌مدت اثر ضد پیری دارند.
چروك‌های پوستی را به سه نوع تقسیم می‌كنند:


1. چین و چروك طبیعی كه بیان‌كننده حالات روانی، روحی، احساسات درونی، و تنش‌های هیجانی و عاطفی هستند. این چین‌ها در اطراف بینی و لب‌ها به‌وجود می‌آیند.
2. چین‌هایی كه در اثر پدیده پیری در سنین 25 تا 30 شروع به ظاهر شدن می‌كنند، مانند عمیق‌تر شدن خطوط خنده، خطوط اخم و خطوط افقی پیشانی.
3. چین و چروك‌هایی كه بعد از دهه پنجم زندگی و عمدتاً در اطراف لب‌ها یا روی گونه‌ها پدیدار می‌شوند.


درمان‌های مختلفی برای از بین‌ بردن این نوع چین و چروك‌های پوستی وجود دارد. مهم‌ترین و بهترین درمان ضایعات ناشی از پیری پوست جراحی است كه اصطلاحاً به آن لیفتینگ (lifting) گفته می‌شود. جراحِ پوست صورت را برش می‌دهد و پوست را به سمت عقب و خارج می‌كشد، سپس لبه‌های پوست را در محلی كه از پیش طراحی شده ثابت می‌كند و می‌دوزد. ضمن عمل كشیدن پوست و ثابت كردن آن در محل جدید، عضلات و بافت‌های نگه‌دارنده زیرین هم اصلاح و ترمیم می‌شوند. هیچ‌كدام از روش‌های درمانی ضد پیری را نمی‌توان جایگزین روش جراحی لیفتینگ كرد.
در طی عمل لیفتینگ، ظاهر چروك‌ها بهبود می‌یابد و فرد جوان‌تر به‌نظر می‌رسد؛ ولی این عمل باعث توقف شل‌شدگی و سستی پوست نمی‌شود و با تشخیص جراح شاید پس از گذشت چند سال نیاز به عمل جراحی تكمیلی یا عمل مجدد باشد.


عمل لیفتینگ زمانی انجام می‌شود كه فرد احساس كند نیاز به چنین عملی دارد، ولی سن استاندارد برای آن 35 ـ 45 است، یعنی درست زمانی كه چروك‌های دور لب هنوز ایجاد نشده‌اند.
از روش‌های درمانی دیگر می‌توان به عمل ساییدن یا تراشیدن پوست با مواد شیمیایی (peeling) و وسایل مكانیكی (dermabrasion) اشاره كرد. طی عمل درم‌ابریژن، پوست با كمك مواد زبر و خشن تراش داده و ساییده می‌شود. پس از بهبودی زخم ناشی از این عمل، پوست جدید تشكیل می‌شود كه به‌مراتب جوان‌تر و زیباتر از پوست قبلی خواهد بود.


روش دیگری كه به‌ منظور جوان‌سازی پوست پیشنهاد می‌شود و انواع خاصی از چروك‌ها بخصوص چروك‌های ظریف، ریز و سطحی را برمی‌دارد درمان با اشعه لیزر است. لیزر نوعی نور تقویت‌شده با طول موجی خاص است. پوست آسیب‌دیده در اثر تابش مستقیم نور آفتاب، ضایعات و چروك‌های ناشی از افزایش سن، جوشگاه‌ها یا اسكار عمل جراحی، ضایعات سالك و آبله‌مرغان، همگی، با اشعه لیزر برداشته می‌‌شوند.


در روش درمان با اشعه لیزر، برش و لایه‌برداری پوست آن‌قدر ادامه می‌یابد تا به لایه‌های زیرین پوست برسیم. در طی این مراحل، پوست مجدداً ترمیم می‌شود و پس از بهبودی زخم، پوستی جدید و جوان جایگزین می‌شود. این روش تا حدود زیادی چروك‌های قبلی را از ‌بین ‌می‌برد. در ضمن، پوستْ صاف، یكدست، شفاف و خوش‌رنگ می‌شود.

از دیگر روش‌های درمانی جوان‌سازی پوست، استفاده از مواد پركننده است. این مواد عمدتاً كلاژن‌های تزریقی‌اند كه به‌طور صناعی یا نیمه‌صناعی ساخته شده‌اند و، از طریق تزریق با وسایل و سرنگ‌های مخصوص در اتاق عمل با شرایط استریل، چروك‌های عمیق، فرورفتگی‌ها، چین و شكن‌ها، خطوط عمیق اخم، پیشانی یا اطراف لب‌ها پر خواهد شد.


استفاده از سم بوتولیسم (Botox) باعث فلج شدن ماهیچه‌های حالت‌دهنده صورت می‌شود. در پوست صورت انسان ماهیچه‌های ظریف سطحی بسیاری وجود دارد كه انقباض پی‌درپی و ممتد این عضلات باعث ایجاد چین و شكن و پیدایش چروك می‌شود. این ماهیچه‌ها با انقباضات خود باعث تغییر در حالات چهره فرد می‌شود (حالت اخم، شادی، هیجان، خنده،...). این عضلات به منظور افزایش قدرت عضلانی ساخته نشده‌اند، به این معنی كه هرچه این عضلات كمتر كار كنند (كمتر منقبض شوند) چروك‌های كمتری در پوست صورت ایجاد خواهد شد.


ورزش‌های صورت كه این قبیل عضلات را منقبض می‌كنند باعث ایجاد چروك می‌شوند و چروك‌های موجود را برجسته‌تر و عمیق‌تر می‌كنند و نباید انجام گیرند. سم بوتولیسم باعث فلج موقتی (چند ماهه ) این ماهیچه‌ها می‌شود. فلج شدن این عضلات و عدم انقباض آنها باعث جلوگیری از پیدایش چروك جدید و از بین‌ رفتن چروك قبلی خواهد شد؛ مثلاً خطوط پیشانی، خطوط اخم و خطوطی كه در اثر حركات عضلات چشم ایجاد می‌شود با این روش درمانی از بین می‌رود.■

دکتر مریم رهنمون - پزشک خانواده :راز تندرستی در تغذیه خوب است

به هر گردهمآیی و میهمانی که برویم حتماً سخنی از رژیم غذائی ، افزایش وزن ،تغذیه خوب و اینکه چه بخوریم، چه ویتامینی بگیریم ، از کجا مواد غذائی را تهیه کنیم که بهتر باشد، به میان خواهد آمد. حال چه بهتر که اندکی بیشتر در اینباره سخن بگوییم.

 

تغدیه خوب چیست؟


تغدیه خوب یکی از کلیدهای زار تندرستی است. غذای خوب آن است که حاوی ویتامین ها و املاح و فیبر زیاد باشد و بر عکس حاوی چربی زیاد نباشد. رژیم غذائی حاوی فیبر زیاد برای اکثر افراد رژیم بسیار خوب و مناسبی است و در رژیم غذائی سالم باید 5 وعده میوه و سبزی گنجانده شود( در مورد نادر که به دلیل بیماریهای ویژه داشتن چنین رژیمی ناممکن است سخن نمی گوئیم)
تغذیه خوب این است که توجه به آنچه که می خوریم و تا چه اندازه باید بخوریم، داشته باشیم و برآن باشیم که روزانه بیشتر از کالری مصرفی انرژی دریافت نکنیم.



چه کسانی باید بیش از دیگران به تغدیه خود توجه کنند. پرسش این است که آیا باید تغییر در رژیم غذائی خود بدهند؟



چه عادت غذائی داشته باشیم بهتر است؟


برای اکثر افراد شاید بسیار سخت باشد که رژیم غذائی خود را تغییر بدهند، ولیکن حتی مختصر تغییر رژیم غذائی در سلامتی آدمی بسیار مهم است و سهم به سزائی دارد.
و نکته مهم این است که کوشش برآن باشد که راه را ادامه دهید. و اگر خود نتوانستید به نتیجه نهائی برسید سپس درباره آن با پزشک و یا کارشناس ویژه تغدیه مشورت کنید. چندین نکته در رژیم غذائی خوب بسیار مؤثر است که من کوشش می کنم آنها را یاد آور شوم.

نکته مهم در یک تغذیه خوب این است که آدمی به نقطه ضعف خود در رژیم غذائی آگاهی داشته باشد.
الف- اگر شما3 تا 5 بار در روز از سبزیها و میوه ها در رژیم غذائی دارید. اگر کلیسم به اندازه کافی می گیرید. اگر روزانه High Fiber می  خورید، اگر آشامیدنی مانند آب به اندازه کافی می گیرید، همین گونه ادامه دهید.
ب- اگر نکات بالا را در رژیم غذائی خود ندارید باید کوشش کنید و بیاموزید که چگونه رژیم غذائی خود را تغییر بدهید.
برای موفق شدن در اینکار باید آهسته و آرام در رژیم غذائی خود تغییر بدهید. افرادی که در ابتدای راه کوشش می کنند که به سرعت دگرگونی های بزرگ و بسیار متفاوت به رژیم غذائی عادی خود بدهند اکثراً در این راه ناموفق خواهند بود و در نیمه راه دوباره به عادت پیشین خود باز می گردند. در حالیکه آنان که این تغییر غذائی را با مقدار کم و آهسته تر آغاز می کنند، موفق تر خواهند بود.
ج- هر چند روز یکبار گاهی لازم است که حتی بنویسید در آن روز چه خورده اید و چه نوشیده اید- خوبی اینکار در این است که با بررسی این برآورد متوجه خواهید شد که آیا بیشتر لازم است که سبزیها و میوه ها و فیبر را در رژیم غذائی خود بگنجانید و یا اینکه لازم است از مقدار چربی و یا گاهی از میزان پروتیئن دریافتی در روز بکاهید .
د- گاهی لازم می شود که از کارشناس ویژه تغدیه کمک بگیرید. آیا فکرمی کنید شما چنین احتیاجی به یک کارشناس دارید؟ به ویژه اگر از بیماری دیگری نیز به همراه رنج می برید که احتیاج به رژیم غذائی ویژه ای دارید. بهتر است که با کارشناس تغذیه گفتگو کنید.


پرسش اگر این است که تا چه اندازه آگهی ها و روزنامه و مجلات می توانند ما را در یک رژیم غذائی خوب راهنما باشد؟


به هر حال باید این را پذیرا باشیم که رژیم های غذائی از منابع مختلف با یکدیگر تفاوتهائی دارند و گاهی هم به قول معروف با یکدیگر ضد و نقیض هستند. بنابراین پیش از اینکه هر یک را برگزینید، نیکوتر آن است که با پزشک خود گفتگوئی داشته باشید.
ولیکن نکته های زیر را به خاطر داشته باشید.
1- در مورد رژیم غذائی و کاهش وزن هرگز به ناگهان معجزه ای روی نخواهد داد. یک رژیم سخت غذائی ممکن است به طورموقت و برای مدت کوتاه به کاهش وزن شماکمک بکند ولیکن بسیار دشوار است که آن را بتوانید ادامه دهید و در ثانی گاهی اگر هم بتوانید آن را ادامه بدهید برای سلامتی و تندرستی شما ممکن است درست نباشد.
2- یک تغذیه خوب را نمی توانید که در یک قرص بگنجانید
ممکن است بتوانید با خوردن یک قرص ویتامین و یا املاح مصرفی را به اندازه کافی بگیرید، ولیکن به خاطر داشته باشید که بدن شما بهترین و بیشترین میزان ویتامین و املاح را از یک رژیم مناسب و خوب می گیرد. و نکته دیگر آنکه از جنبه روحی و روانی نیز یک رژیم غذائی مناسب به مراتب به شما آرامش بهتری خواهد داد تا اینکه بخواهید با شتاب فقط ویتامین را بگونه قرص وارد بدن کنید.
3- کوشش کنید که رژیم غذائی متفاوت داشته باشید و همیشه از یک نوع غذا استفاده نکنید و حتی اگر هم شده غذای جدید را به مقدار کم تست کنید و در رژیم خود بگنجانید. این خود یکی از راه هائی است که رژیم غذائی غلط گذشته شمار ا دگرگون خواهد کرد.
4- به خاطر داشته باشید، آنچه که در آگهی های بازرگانی می بینید و می خوانید و یا داستانهائی در مورد آنان که اینگونه توانسته اند به وزن دلخواه خود برسند فقط به نکته بازارگرمی آن توجه کرده اند و هرگز برای شما از عوارض آن و یا حتی از اینکه عده ای هم هستند که آن راه را رفته اند و بر عکس افزایش وزن پیدا کرده اند سخنی به میان نخواهند آورد.
توجه داشته باشید که خود شما بهتر از هر کس دیگری در این مورد می توانید به خود کمک کنید. به نکات زیر توجه کنید خود ببینید که چه آسان می توانید در این راه موفق باشید.

پرسش این است که حال چگونه رژیم خود را تغییر بدهیم؟


این نکته را به خاطر بسپارید که همه از رژیم غذائی کم چربی بهره مند خواهند بود. پس اگر شما از رژیم غذائی پرچرب تا به حال استفاده می کردید، کوشش کنید که دو تا سه مورد از موارد زیر را رعایت کنید
1- لبنیات کم چرب مانند شیرو پنیر و ماست کم چرب را جانشین لبنیات پرچرب گذشته کنید.
2- در رستوران و یا حتی در خانه به ویژه در آمریکا رسم بر آن است که غذا را با نان و کره شروع می کنید تا غذای اصلی آماده می شود. کوشش کنید که همین مقدار کره یا مارگارین را از رژیم غذائی خود حذف کنید و یا اینکه از افزودن Sour Cream بر غذای خود پرهیز کنید. از Salad Dressing تاآنجا که ممکن است استفاده نکنید.
3- اگر گوشت استفاده می کنید، کوشش کنید آن را به صورت پخته یا کباب آماده کنید به جای اینکه آن را با روغن سرخ کنید. پوست مرغ را حتماً بکنید. هفته ای حداقل یکبار ماهی را جایگزین گوشت های دیگر در رژیم غذائی خود کنید.
4- حتماً سبزیها و میوه ها را با غذای اصلی و یا مابین غذا در رژیم خود داشته باشید.
5- قبل از اینکه چیزی را از فروشگاه مواد غذائی بخرید رویش را بخوانید که بدانید چه میزان کالری و از چه موادی این کالری را می گیرید؟
6- اگر خارج از خانه غذا می خورید، حتماً به میزان چربی که می گیرید، توجه داشته باشید. غذای بیرون به ویژه خوراکهای خوش مزه رستورانها بسیار چرب هستند. حداقل کاری که می شود کرد این است که از Salad Dressing و دسر پرهیز کنید. این خود تا اندازه ای جبران خسارت خواهد کرد.
7- از نوشابه های کم کالری استفاده کنید. از همه بهتر و نیک تر آب است. کوشش کنید چائی و قهوه روزانه را بدون شکر و یا حداقل با شکر کمتر بگیرید.
به خاطر داشته باشید که رژیم غذائی متعادل و مناسب و ورزش روزانه برای سلامتی شمابسیار مهم است، حتی اگر که نتوانید با این روش وزن خود را کاهش دهید. کوشش خود را بکنید که این نکات را در رژیم غذائی خود رعایت کنید. از امروز کوشش کنید که یک روز به پیاده روی خود در هفته بیافزایید.
به خاطر داشته باشید که خوردن غذای سالم معنی اش این نیست که غذا طعم خوب نداشته باشد و یا اینکه بدون هیچگونه ادویه و یا مواد معطر باشد. غذا در درجه اول باید خوب و دلچسب باشد تا آدمی بتواند با آرامش و لذت از آن بهره ببرد.
مطلب مهم دیگر این است که یک رژیم غذائی خوب فقط به کاهش وزن و تناسب وزن و بدن کمک نمی کند، بلکه یک رژیم خوب می تواند درمانگر بسیاری از بیماریهای ما باشد. حال آندکی درباره High Fiber Diet که سخن بگوییم ، خود بیشتر متوجه این نکته خواهید شد.
خوراکی که حاوی فیبر مناسب و یا زیاد باشد در درمان بسیاری از بیماریها مانند یبوست، هموروئید ، دیورتیکولوزیس Irritable Bowel Syndrome کمک بسیار می کند. همینطور باعث کاهش کلسترول در بدن خواهد شد و در بسیاری از بررسی ها دیده شده است که رژیم حاوی فیبر زیاد در پیشگیری ازبیماریهای قلبی- دیابت( بیماری قند) و برخی از سرطانها نیز مؤثر است.


چگونه می توانیم که فیبر مناسب و زیاد در تغذیه روزانه خود داشته باشیم؟


اگرچه این امر در ابتدا مشکل به نظر می رسد و لیکن بسیار ساده خواهد بود اگر به نکات زیر توجه کنیم
1- به جای نان سفید از نان حاوی سبوس(  Whole  Grain) استفاده کنیم. کوشش کنیم برنج قهوه ای ( Brown Rice ) را جانشین برنج سفید کنیم که می دانم این امر در نزد ایرانیان و با رژیم غذائی و خوراک های خوب ایرانی اندکی مشکل خواهد بود.
از مواد غذائی زیر بیشتر استفاده کنیم:
- Brown Rice
- Oatmeal- Multiple grain cereals
- 100%whole wheat bread
- Popcorn
همیشه روی پاکت Cereal را بخوانید . برخی از آنها میزان بسیار کمی فیبر دارند. به خاطر داشته باشید که تمام آنها حاوی فیبر کافی نیستند.
- اگر بتوانید روزانه 4/1 فنجان Wheat Bran و یا Miller's Bran به سریال یا آبمیوه خود به ویژه آب سیب اضافه کنید، بسیار خوب خواهد بود. این را می توانید از Health Food Store و یا خواربار فروشی های معمولی خریداری نمایید.
- هر هفته کمی لوبیا پخته بخورید.
- میوه و سبزی و سالاد را حداقل در 3 تا 5 بار در روز در رژیم غذائی خود بگنجانید.
- میوه ها و سبزی های زیر حاوی فیبر می باشند.
سیب، لوبیا، انواع توت و (بری ها)، بروکلی، هویچ، گل کلم، انجیر، نخود سبز، پرتقال، گلابی و آلو


با درد معده چه کنیم؟


بسیاری از افراد از نفخ شکم و احساس گاز در شکم و ورم معده ویا دردهای شکم پس از مصرف خوراک حاوی فیبرشکایت دارند. بهترین راه این است که در ابتدا با مقدار کم فیبر شروع کنید و اگر راحت بودید مقدار آن را آرام آرام افزایش دهید.و یا اگر با نوعی فیبر مشکل دارید آن را با نوع دیگر عوض کنید. و یا اگر با یک نوع شروع کردید و راحت بودید حداقل یکهفته آن را ادامه دهید و سپس فیبر جدید دیگری به رژیم خود اضافه کنید.
البته این فقط در مورد افرادی است که از نفخ معده و گاز شاکی هستند. افرادی که مشکل ندارند که می توانند هر نوع فیبر و به هر مقدار که دوست دارند استفاده کنند. بسیار مهم است که وقتی مقدار فیبر در رژیم غذائی خود را بالا می برید مقدار مایع (آب) دریافتی رانیز بالا ببرید. و تقریباً می شود گفت که باید به اندازه دولیوان آب بیشتر ازقبل بنوشیدبه طور کلی اگر چنانچه رژیم High Fiber دارید. میزان 6 تا 8 لیوان آب در روز کمک فراوان به تغذیه شما خواهد کرد.
دوباره بهتر است یاد آور شویم که یک رژیم غذائی متعادل و مناسب ،همراه باورزش روزانه برای سلامتی هر فردی در هر وزنی و در هر زمانی و مکانی و موقعیت بسیار مهم است. به ویژه بزرگتر ها که خود می توانند راهنما و پیشگام برای فرزندان و جوانان خود باشند. باشد که در فرصت های آینده اندکی هم درباره افزایش وزن در کودکان سخن بگوییم
. 


چند مورد در زیر نام می برم که اگر یکی ازاینها شامل حال شما می شود ، شما بهتر است که درباره رژیم غذائی خود با پزشک خود مشورت کنید.
1- اگر پزشک با شما با توجه به سابقه پزشکی شما در مورد شانس خطراتی از قبیل فشار خون و یا کلسترول بالا سخن گفته باشد.
2- اگر پزشک شما در مورد بیماری شما به شما گوشزد کرده باشد که مشکل شما با تغییر رژیم غذائی بهتر خواهد شد.
3- آیا بیماری قند ، بیماریهای قلب و سرطان و پوکی استخوان در فامیل شما وجود دارد؟
4- آیا شما اضافه وزن دارید، و یا در ظرف چند سال گذشته افزایش وزن داشته اید؟
5- آیا از شما این پرسش شده است که چه می  خورید و آیا ویتامین دریافت می دارید و یا هرگز به شما گفته شده است که چه بهتر است بخورید و یا بهتر است که ویتامین به رژیم غذائی روزانه اضافه کنید.
6- آیا خود شما فکر می کنید که احتیاج دارید که با کارشناس ویژه تغدیه مشاوره کنید؟

پوست در تمام طول عمر، از بدو تولد تا مرگ، نیاز به مراقبت و رسیدگی دارد و هرگز نباید به ‌حال خود رها شود. در غیر این صورت، به‌سرعت پیر و فرسوده می‌شود و كارآیی‌اش را از دست می‌دهد. پوست انسان آیینه تمام‌نمای جسم و روان اوست. فردی كه پوستی سالم و شاداب دارد از لحاظ جسمی، روانی و عاطفی در وضعیت مطلوبی است.
ا‌زجمله عمده‌ترین تظاهرات پیری پوست، پیدایش چین و چروك در مناطق مختلف آن است.

نوشته شده توسط حسام در چهارشنبه 5 بهمن 1384 و ساعت 11:01 ق.ظ
| عمومي ,

غلات

غلات منبع انرژی برای انسان هستند. در کشورهای در حال توسعه، این دسته مواد تمام رژیم غذایی را در بر می گیرند. غلات حاوی هیدرات کربن، پروتئین، چربی، مواد معدنی و انواع ویتامین هستند که البته ضمن مراحل مختلف نگهداری و تهیه، ممکن است بخشی از مواد مغذی مذکور از بین برود.

دانه غلات که کاریوپس یا گندمه نام دارد، منبع خوبی برای تغذیه انسان می باشد. میزان پروتئین برنج از گندم کمتر است. میزان ویتامین های ضروری (از جمله تیامین) برنج صیقل داده شده هم از برنج قهوه ای کمتر می باشد، چون سبوس خود دارای ویتامین های گوناگونی است که در مرحله ی صیقل دهی از برنج جدا می گردد.

البته به خاطر داشته باشید که با وجود همه ی موادی که ذکر شد، غلات غذای کاملی بشمار نمی‌آیند. مصرف این مواد به تنهایی نمی تواند یک رژیم غذایی متعادل و کامل محسوب گردد. میزان پروتئین و در واقع اسیدهای آمینه غلات و همچنین ویتامین موجود در آنها محدود است. برای این که یک فرد بالغ بتواند 65 تا 80 گرم پروتئین مورد نیاز خود را تنها از طریق غلات تأمین کند، باید مقدار بسیار زیادی از این دسته مواد بخورد که در عوض، به دلیل این که غلات حاوی هیدرات کربن هستند، فرد ممکن است چاق شود. بسیاری از پروتئین های گیاهی به همین دلیل که اسیدهای آمینه کافی ندارند نمی توانند به تنهایی در رژیم غذایی افراد مورد استفاده قرار گیرند، بلکه در کنار آنها باید از پروتئین های حیوانی و سبزیجات و حبوبات هم استفاده نمود. البته پروتئین های حیوانی که از انواع حیوانات تأمین می شوند، خود متکی بر منابع گیاهی و از جمله غلات هستند. چون اغلب از انواع گیاهان و غلات، به عنوان خوراک دام استفاده می شود.

امروزه مهندسین ژنتیک سعی می کنند تا با اصلاح نباتات، غلاتی با پروتئین هایی که اسیدهای آمینه ی ضروری بیشتری داشته باشند، تولید نمایند. مقدار دو اسید آمینه ضروری به نام های لیسین و ایزولوسین در غلات کم است و تمام متخصصین اصلاح نباتات تلاش می کنند غلاتی که میزان بیشتری از این دو نوع اسید آمینه داشته باشند را تولید نمایند.

غلات بیشترین شکل انرژی خود را به صورت نشاسته عرضه می کنند. استفاده از دانه کامل غلات، منبع خوبی برای فیبر گیاهی و اسیدهای چرب ضروری می باشد. از برنج به صورت پخته یا آرد برنج استفاده می شود. معمولاً غلات را برای استفاده تبدیل به آرد می کنند. گندم یکی از این غلات است که بیشتر آرد آن به کار می رود. از انواع غلات آرد شده در تهیه ی نان، پاستا، دسر، پیراشکی، کلوچه و... استفاده می کنند. البته آرد را گاهی از سیب زمینی، شاه بلوط، حبوبات و... هم تهیه می کنند.


نوشته شده توسط کاترین در چهارشنبه 5 بهمن 1384 و ساعت 11:01 ق.ظ
| عمومي ,

به جای برنج سفید از برنج قهوه ای استفاده کنید. برنج قهوه ای در مقایسه با برنج سفید به طور طبیعی حاوی مقدار بیشتری فیبرو ریبوفلاوین و مقدار کمتری قند است. آرامتر هم هضم می شود. به همین دلیل شما در طول روز انرژی بیشتری دارید و سریعاً گرسنه نمی شوید.

خوردن یك لیوان آب پرتقال در روز سبب شفافیت پوست می شود. دانشمندان پس از مطالعات در مورد فواید غذاها دریافتند ،آب پرتقال وتوت فرهنگی با داشتن
ویتامین ث سبب فعالیت بیشتر بدن برای ساخت كلاژن می شود كه لطافت پوست را به همراه دارد


نوشته شده توسط کاترین در چهارشنبه 5 بهمن 1384 و ساعت 11:01 ق.ظ
| عمومي ,

سلام

کاترین جان اگه دوست داری هر از چند گاهی مطلب بذاری تو وبلاگ بهم میل بزن تا 

user va pass  رو بهت بدم  تا با نام خودت مطلب بذاری تو بلاگ


نوشته شده توسط حسام در چهارشنبه 5 بهمن 1384 و ساعت 11:01 ق.ظ
| عمومي ,

آخرین نظرات نویسنده : کاترین | Mail به جای برنج سفید از برنج قهوه ای استفاده کنید. برنج قهوه ای در مقایسه با برنج سفید به طور طبیعی حاوی مقدار بیشتری فیبرو ریبوفلاوین و مقدار کمتری قند است. آرامتر هم هضم می شود. به همین دلیل شما در طول روز انرژی بیشتری دارید و سریعاً گرسنه نمی شوید.

مر۳۰ کاترین جان


نوشته شده توسط حسام در سه شنبه 4 بهمن 1384 و ساعت 11:01 ق.ظ
| عمومي ,
عرقیات گیاهی
عرق طارونه:تقویت اعصاب ـ آرام بخش ـدردمفاصل وروماتیسمی ـمحرك و نیرودهنده قوای جنسی
سركه سیب:ضد چاقی ـدردمفاصل ـسرشارازكلسیم وپتاسیم ـضدآرتروز وناراحتیهای قلبی ـضدچربی خون وفشار خون ـشادابی و طراوت پوست ـمیكروب كش

عرق خارشتری :دافع سنگهای كلیه ومثانه

عرق گزنه :پائین آورنده قند خون ـرافع تنگ نفس ـقاعده آور ـ

عرق مرزه :ضد نفخ ـضد ترشی معده ـدرمان اسهالهای حاد ومزمن

عرق یونجه :چاق كننده ـدرمان نرمی استخوان ـسرشار از ویتامین ث

عرق بادرنجبویه :تقویت قلب و حافظه وحواس پنجگانه ودرمان
بی حوصلگی وسر درد عصبی وتنگی نفس

گندم

گندم به سبب داشتن مواد غذایی و ویتامین‌های لازم، غذایی مناسب در درمان ضعف عمومی برای بدن است.
رضاحسینی، کارشناس صنایع غذایی در گفت وگو با خبرنگار سرویس علمی پژوهشی ایسکانیوز در خصوص گندم و خواص درمانی آن گفت:‌ گندم، میوه خوراکی گیاهی از خانواده غلات و از تیره گندم است. گندم در نژادهای گوناگون کشت می شود و رکن اساسی تغذیه انسان را تشکیل می دهد. گندم حاوی آب ، پروتئین، مواد قندی، سلولز، سدیم، پتاسیم ، کلسیم ، منیزیم، اسید فسفریک ، ویتامین A، B، E، pp است .
وی در خصوص گندم و دستگاه گوارش ادامه داد: خیسانده گندم، زود هضم و سبک و درمان کننده اسهال ساده، التهاب و ورم روده است.
جوشانده آن زود هضم و برای معده‌های ضعیف مفید است،نان سبوس، درمان کننده تحریکات ورم روده است.
وی خاطر نشان کرد: آرد بوداده گندم توام با روغن و شکر (حلوا) درمان کننده سینه درد، سرفه و تسکین سرفه است، گندم تنگی نفس، سرفه‌های شدید و سینه درد را درمان می‌کند.
وی افزود:‌ گندم گیاهی است سودمند و غذای میلیون‌ها نفر ازمردم گیتی را تشکیل می‌دهد و یکی از مواد غذایی اساسی تامین کننده نیروی حیاتی انسان است همچنین گندم، آرد گندم، نشاسته، جوانه گندم و سبوس گندم همگی تقویت کننده عمومی،‌ چاق کننده ، نیرو بخش و تامین کننده سوخت و ساز بدن است. گندم به سبب داشتن مواد غذایی و ویتامین لازم، غذای مناسبی در درمان ضعف عمومی (جسمی و روحی)، اختلالات گوارشی، تنفسی و پوستی است، همچنین گندم بو داده نیز غذایی مفید و سودمند برای بدن است

نام دارو های گیاهی وعرقیات

 خواص و کاربرد آن

 
عرق آویشن

 مقوی بدن ومعده _تقویت بینایی _ ضد نفخ _ ضد تشنج _ ضد صرع  _ رفع تشویش _ درمان سرفه _ تنگی تنفس _ درد مفاصل _ سیاتیک _ نقرس خونریزی های رحمی _ ترشحات رحمی _ کوفتگی عضلات _ رقیق کردن خون

 
عرق اسپست (یونجه )

 اسپست سرشار از از ویتامین  K,D,C,Aمی باشد.تقویت اعصاب _ مقوی چاق کننده و تصفیه کننده خون

 
عرق اسطو خدوس ( لاوند )

 مقوی اعصاب و خستگی های روحی _ درد عضلات _ سرفه وآسم

 
عرق بومادران

 درمان ضعف عضله قلب ( میو کاردیت) احساس گرفتگی و درد ناحیهقلب (آنژین دوپوتارین ) _ خواب رفتن دست ها _ خون روی _اختلالات قاعدگی

 
عرق بید

 اثر قاطع ولی کتد بر تب های مداوم دارد _ خواب آور _آرام بخش _تب بر _مدر

 
عرق بید مشک

 تقویت قلب وملین و تقویت کننده معده واثر آرام بخش دارد .

 
عرق بابونه

 مقوی معده _ باد شکن _ اشتها آور _ هضم کننده غذا _ صفرا بر _ قاعده آور و التیام دهنده_ آرام بخش اعصاب است واثر ضد تشنج و ضد عفونی کننده دارد .

 
عرق بادرنجویه

 آرام بخش _ ضد تشنج _ مقوی قلب واعصاب _ ضد قولنج وهیستری

 
عرق پونه

 بادشکن _ ضد نفخ _خلط آور _ مفید برای سیاه سرفه _ آسم _ سرفه را آرام وخروج خلط را تسهیل می کند .اثر محرک بر روی ترشحات معده دارد . 

 
عرق تارونه

 از غلاف پوستی خرما گرفته می شود . بسیار آرام بخش ومسکن اعصاب و خواب آور است. برای رماتیسم _ درد مفاصل بسیار مفید است .

 
عرق چهل گیاه

 تقویت معده _هضم غذا _ تقویت اعصاب _ مسکن درد های ماهانه خانم ها ودارای اثر آرام بخش است .

 
عرق خارشتر

 مدر قوی _ تصفیه خون وکبد _ شستشوی کلیه ها و مفید برای سنگ کلیه ومثانه

 
عرق رازیانه

 زیاد کننده ی شیر مادران_ قاعده آور _ اشتها آور _ دافع سنگ کلیه _ مفید برای درد های پهلو تخلیه رحم

 
عرق زنیان

 ضد نفخ و باد شکن بسیار قوی _رفع سموم بدن _ تب بر _ قاعده آور _ مفید برای هضم غذا _ درمان لاغری شدید

 
عرق زیره

 ضد چاقی است _ هضم کننده غذا _ باد شکن _ زیاد کننده شیر مادران _ رفع ناراحتی های روده

 
عرق سیر

 ضد عفونی کننده _ ضد باکتری _ هضم کننده غذا _ کم کننده فشار خون

 
عرق سنبل الطیب

 رفع تشنج _ تحرکات عصبی _ اسپاسم _ دلهره _میگرن _ ورم طحال

 
عرق شاتره

 تصفیه کننده خون _صفرابر _ اشتها آور _تصفیه کننده کبد وضد یرقان _ رفع خارش بدن

 
عرق شوید

 پایین آورنده چربی خون ومقوی معده _هضم غذا

 عرق شنبلیله

 مفید برای بیماری های قند _مفید برای مسلولین واشخاص ضعیف ولاغر _پایین آورنده فشار خون _بادشکن

 
عرق کاسنی

 تب بر _ بیماری های کبد وکلیوی _ بیماری های اعصاب _ ضد کلسترول _ تصفیه کننده خون
 


بر گرفته از وبلاگ عطاری سینا

آدرس:شیراز.بلوار مدرس ابتدای خیابان جانبازان جنب بانک ملی

 

نسخه ای برای معالجه آسم و عفونت ریه: سیر - لیموی ترش - گل نعناع - مریم گلی از
         هر كدام پنچ گرم را در یك لیتر آب جوشانده و هر روز دو فنجان از آن مصرف شود.


نوشته شده توسط حسام در دوشنبه 3 بهمن 1384 و ساعت 11:01 ق.ظ
| عمومي ,

پودر جنرال تونیک

پودر جنرال تونیک دینه مجموعه مناسبی از میوه و ریشه چند گیاه داروئی و پودر جو جوانه زده می باشد که بعلت اثرات مثبت در افزایش اشتها (Orexigenic) و تقویت عمومی بدن   (Tonic & Anabolic) ، از قدیم الایام مصرف درمانی داشته اند.

پودر جنرال تونیک دینه با دارا بودن مقادیر فراوان املاح معدنی و آلی و قندهای قابل جذب ، ویتامین ها ، پروتیدها و نوکلئوپروتیدها ، اسیدهای چرب لینولئیک و لینولنیک ، آنزیم های گوارشی و اندوخته های اختصاصی در هر یک از ترکیبات آن ،‌خواص تقویت عمومی بدن ، اشتهاآور و نیرو بخش ظاهر می کند بدون آنکه زیان های مصرف مواد سنتیتک را داشته باشد.

فرمول : پودر جنرال تونیک دینه از گیاهان  زیر تهیه شده است:

Cichorium intybus

Trigonella foenum ? graecum

Daucus carotta

Hordeum vulgare(Germinated Seed)

Foeniculum vulgare

Excipient: Soya beans، peas، cacao، vanillin، banana oil  & sucrose.

 مواد موثره : صد گرم پودر جنرال تونیک دینه حاوی ترکیبات زیر میباشد

 

Protein

9.96 gr

Caroten

12.64 mg

Fat

6.46 gr

Vit. B1

0.27 mg

CHO

60.98 gr

Vit. B2

0.16 mg

Na

71.8 mg

Nicotinamid

1.58 mg

K

179.2 mg

Vit. B6

0.28 mg

Ca

92.46 mg

Folic ac.

0.057 mg

Fe

3.15 mg

Vit. C

5.34 mg

P

196.7 mg

Vit. E

5.4 mg

Zn

0.02 mg

Vit. K

0.01 mg

 علاوه بر این بسیاری از ترکیبات گیاهی و موثر مانند استرولها، نوکلئوپروتیدها، ترکیبات فسفره مانند لسیتین و فیتین، تری گونلین، آنتول، لینولنیک اسید، آمیلاز و ترکیبات اشتها آور تلخ و تعدادی از املاح معدنی لازم که به مقدار کم (میکروگرم) در تسریع و انجام فعل و انفعالات حیاتی و آنزیمی داخل سلولی موثرند ، در ترکیب پودر جنرال تونیک وجود دارند.

موارد مصرف:

- ضعف عمومی، بی اشتهائی و ترمیم قوا در دوران نقاهت بیماریها

- مکمل غذائی کودکان، سالمندان، زنان باردار و شیرده.

- کاهش وزن در اثر بی اشتهائی یا بعد از عمل جراحی.

دستور مصرف: یک یا دو پیمانه جنرال تونیک را با یک لیوان شیر یا آب گرم مخلوط کرده دو یا سه بار در روز میل نمایند.

در صورت تمایل می توان شکر یا عسل به آن اضافه نمود.

نکات قابل توجه:

1- جنرال تونیک دینه داروئی اختصاصا گیاهی است که از گیاهان آن اسپسیالیته های متعددی در اروپا و سایر نقاط دنیا تهیه و مصرف می شود که بعنوان نمونه می توان از پودر Sensinerv Roborans در آلمان نام برد.

2- با توجه به ترکیبات مفید این فرآورده ، هیچگونه موارد عدم مصرف برای آن گزارش نشده است.

3- مصرف این فرآورده در دوران حاملگی و شیردهی بلامانع است.

بسته بندی: پودر جنرال تونیک دینه در ظروف پلاستیکی 350 گرمی بسته بندی شده است.

شرایط نگهداری: در جای خشک و خنک نگهداری شود.

References:

1. Zargari A.: Medicinal plants، 1992، Vol. 5

2. British herbal Pharmacopoeia، 1983، P. 77، 92، 216.

3. British Pharmacopoeia 2000

4. DAB 1997

5. Ducke James A.: Handbook of medicinal Herbs، 1988، P. 164. PP. 198-99،488،490.

6. Food composition and Nutrition Tables، 1981-82، P. 662،

852، 906، 914، 924، 1294.

7. Heinerman j.: New Encyclopedia of Fruits & Vegetables، 1995، pp. 82-83.

8. Hoffmann D.: The new Holistic Herbal، 1990، pp. 199-200.

9. Lhoste J.: Phytotherapie، 1989، p. 155، 161-62، 173-174،

233-224.

10. Martindale، the Extra Pharmacopoeia، 1996، p. 1371، 1377، 1706، 1767.

11. PDR for Herbal Medicines 1998، 850-852

12. Shaohua L. Jouanny M.: Phytotherapie alimentaire chi noise، 1994، p. 142.

13. Tyler E.: Pharmacognosy، 1988، p. 466، 472.

  


نوشته شده توسط حسام در دوشنبه 3 بهمن 1384 و ساعت 11:01 ق.ظ
| عمومي ,

 
 

بابونه       Matricaria chamomilla

گیاهی یكساله و بسیار معطر، خودرو، ارتفاع ساقه 20-40 سانتیمتر، برگهای بریده، باریك و دراز، در هر كاپیتول دو نوع گل به شكل زبانه ای و لوله ای بنحوی كه از نظر كلی ظاهر چتر باز به خود می گیرد.

مواد مؤثره : اسانس (آزولن و كامازولن)، الكلهای سزكویی ترپن (كامومیلول)، فلاونوئید

خواص درمانی : بیشترین مصرف در محصولات آرایشی و بهداشتی، ضد عفونی كننده، ضد التهاب، باعث افزایش گلبولهای سفید خون می شود.

درمان دل پیچه های ناشی از نفخ نوزادان، حالت موضعی برای محفوظ نگه داشتن زخم از آلودگی و بهبود آن، زخم نوك انگشتان، رفع التهاب و درمان ترك و شقاق مقعد.

شفاف كننده و طلائی رنگ كردن موها، اشتها آور، ضد كرم، كمك به هضم غذا،  مسكن درد و ضد تشنج

روش استفاده : گل ها به شكل دم كرده ، موضعی (حمام ـ روغن ـ لوسیون ـ كرم)

1 – بابونه + بومادران + نوروزك : تنظیم كننده اختلالات قاعدگی (خونریزی های بیش از حد)

2 – بابونه + بهار نارنج + افسنطین : اشتها آور، آرام بخش

عوارض جانبی : در افراد حساس احتمال بروز واكنش های آلرژیك وجود دارد. منع مصرف در خانم های باردار

دارو : پماد كامیل (ضد التهاب)
 

گیاه دارچین رمز جوانی است
  
گیاه دارچین رمز جوانی است و مصرف روزانه آن انسان را سلامت و جوان نگه می دارد.
دارچین گیاهی است با نام علمی (Cinnamomum zelanicum) كه از قدیم الایام در دنیا به كار می رفته است. در مصر حتی قبل از ساختمان اهرم ثلاثه مصر برای درمان امراض مختلف مصرف می كردند.
دارچین درختی است كوچك، به ارتفاع 5 تا 7 متر و همیشه سبز كه از تمام قسمت های آن بویی معطر و مطبوع استشمام می شود. گلهای آن در فاصله ماههای بهمن تا اوایل فروردین ظاهر می شود. برگ این درخت سبز سیر و دارای گلهایی به رنگ سفید است.
دارچین دارای خواص دارویی بسیار است از جمله برای زیاد شدن و بازیافتن نیروی جنسی به كار می رود كلیه را گرم می كند و ضعف كمر و پاها را از بین می برد و كم خونی را درمان می كند.
این گیاه بهترین دارو برای دردهای عضلانی است و جدیدا در آمریكای شمالی و كانادا كرمهایی به بازار آمده كه دارای دارچین است و برای رفع درد به كار می رود.
دارچین به علت دارا بودن تانن برای رفع اسهال، ضعف عمومی بدن و همچنین بندآورنده خون مصرف می گردد. اسانس دارچین ضدعفونی كننده ملایمی محسوب می شود و از آن برای جلوگیری از فساد مواد غذایی می توان استفاده كرد.
این گیاه اثر پنی سیلین و آنتی بیوتیك را به مقدار زیادی داراست امروزه دارچین را به صورت قرص و كپسول درآورده اند كه به عنوان تب بر به كار می رود.

 

همیشه بهار Calendula officinalis
 
 
 

گیاهی علفی، یكساله و زیبا، ساقه 50-20 سانتیمتر ارتفاع دارد. برگها ساده بیضوی و دراز و پوشیده از كرك، گل ها به رنگ نارنجی (لوله ای و زبانه ای)، زنبور عسل به سمت این گلها جذب می شود.

مواد مؤثره : كالاندولین (مواد تلخی كه در مجاورت آب موسیلاژ می شود)، كاروتنوئید (پیش ساز ویتامین A)، ویتامین E، ساپونین، اسانس، لعاب، در گونه های تازه اسید سالی سیلیك.

خواص درمانی : ضد التهاب و ترمیم كننده زخم ها و سوختگی ها، سرمازدگی، اگزما و جوش های صورت، التهاب و تورم غدد پستان، پینه بستن و ترك دست و پا، درمان میخچه، زگیل، زخم های واریس و بواسیر و جراحات پوست، تسكین التهاب و تحریك پوست بدن شیرخوار، پیشگیری و درمان آفتاب سوختگی، جای نیش حشرات، نرم كننده و حفاظت از پوست های حساس، درمان ركود كار كبد و تنبلی دستگاه گوارش، قاعده آور و تسكین دهنده دردهای قاعدگی، كاهش دهنده فشار خون (اتساع عروق سطحی)، رفع التهاب و زخم معده، آرام بخش و تقویت كننده، معرق، ضد حساسیت (از آزاد شدن هیستامین جلوگیری می كند). ضد سرطان (از تقسیمات بیش از حد خون سرطانی جلوگیری می كند)

روش استفاده : دم كرده، عطر درمانی، اندام مورداستفاده : گل

عطر درمانی : افزایش قدرت بینائی، شادابی و روشن شدن ذهن، ضد افسردگی و نشاط آور

از داروهای مهم هومیوپاتیك

دارو : پماد كالاندولا (برای تمامی موارد بالا)
 

 برگ ریحان میگرن را درمان می كند 

 
 
دم كرده برگ ریحان معالج سردردهای میگرن و عصبی است و اثر ضدتشنج دارد.
ریحان با نام علمی (Ocimum basilicum) گیاهی است علفی یكساله و معطر كه ارتفاع ساقه آن تا 60 سانتیمتر می رسد.
برگهای این گیاه به صورت متقابل بیضوی، نوك تیز با كناره های دندانه دار است و گلهای آن معطر و كوچك به رنگ سفید، قرمز و گاهی بنفش مشاهده می شود.
ریحان در ایران و افغانستان به صورت خودرو می روید و در اكثر نقاط دنیا كاشته می شود.
از این گیاه اسانسی بنام بازیلیك یا روغن ریحان كه بسیار معروف است تهیه می شود. ریحان از لحاظ مردم قدیم ایران كمی گرم و خشك است و چون بسیار معطر است برای معطر ساختن غذا از آن استفاده می شود.
برگ ریحان درمان كننده ناراحتی های حاصل از نیش حشرات است، كافی است كه محل گزش حشرات را با برگ ریحان ماساژ دهید خارش و درد را برطرف می كند. تخم ریحان برای رفع دل درد مفید است و اگر آن را بكوبید و با صمغ عربی مخلوط كنید داروی خوبی برای درمان اسهال است.
برگ ریحان اثر زیادكننده شیر دارد و مادران شیرده حتما باید از این گیاه استفاده كنند و خوردن آن به همراه غذا به هضم كمك می كند.
مضرات خاصی برای این گیاه گفته نشده است.
 

::: خواص گلابی
 
 

گلابی، میوه‌ای است كه گونه‌هایی مختلف با طعم متفاوت دارد. این میوه حاوی ویتامین ای و ث و همچنین دارای كلسیم، آهن، منیزیم و روی است. چون گلابی میوه‌ای آبدار است، در زیبایی پوست بسیار مفید است. یكی از خواص گلابی خاصیت ملین بودن آن است و دانه‌های ریزی كه در موقع خوردن گلابی احساس می‌كنید، برای دفع مواد زائد مفید می‌باشند.

البته افرادی كه یبوست دارند سعی كنند بلافاصله پس از خوردن 1 تا 2 عدد گلابی آن را با یك لیوان آب ولرم همراه كنند كه خاصیت ملین بودن آن قوی‌تر شود. گلابی میوه‌ای است برای تقویت افراد ضعیف و همچنین بسیار مفید برای آنهایی كه در دوران نقاهت هستند. آب گلابی و آب به را اگر با هم مخلوط كنید و بنوشید تقویت كننده بسیار خوبی خواهد شد. مصرف گلابی ترشح بزاق دهان را زیاد می‌كند، در نتیجه باعث تسهیل عمل در دستگاه هاضمه می‌شود.

تانن و املاح پتاسیم كه در گلابی وجود دارد اسیداوریك را به هر اندازه و مقداری كه باشد حل می‌كند، به همین جهت افراد مبتلا به رماتیسم، نقرس(لینك) و آرتروز می‌توانند از گلابی بهره زیاد ببرند.

فشار خون(لینك) یكی دیگر از ناراحتی‌هایی است كه خوردن گلابی به آن كمك بسیار می‌كند و تصفیه كننده خون نیز است. فیبر موجود در گلابی لاینین (Linin)   نام دارد كه غیر قابل حل بوده و برای كاهش كلسترول(لینك) موثر است.

در یك عدد گلابی متوسط حدود 4 گرم فیبر وجود دارد. بنابراین اگر دو عدد گلابی در روز خورده شود در حدود 32 درصد فیبر مورد نیاز روزانه بدن انسان تامین می‌شود. توجه شود كه قسمت عمده فیبر گلابی در پوست و بلافاصله زیر پوست آن قرار دارد و اگر با پوست خورده شود از تمام فیبر آن استفاده می‌شود. ماده مهم دیگری كه در گلابی موجود است عنصر بور (بوران Boron) است كه به بالا بردن جذب كلسیم و در نتیجه جلوگیری از پوكی استخوان(لینك) بخصوص برای زنان در دوران یائسگی بسیار كمك می‌كند. همچنین از آنجا كه طبق معمول موادی كه برای استخوان‌ها مفیدند، برای مغز نیز نافع‌اند، گلابی هم از این امر مستثنی نیست و از میوه‌هایی است كه برای حافظه و تمركز نیز مفید است. در هر گلابی متوسط حدود 3/0 میلی‌گرم عنصر بور وجود دارد و اگر 5 وعده در روز از میوه‌ها و سبزی‌هایی مانند گلابی خورده شود به طور تقریبی مقدار بور مورد نیاز بدن انسان تامین می‌شود.

هر صد گرم گلابی از لحاظ تغذیه‌ای دارای 60 كیلوكالری، نیم گرم پروتئین، نیم گرم چربی، 14 گرم گلوسید، یك و نیم گرم فیبر و 130 میلی‌گرم پتاسیم است
 



 
 

كاسنی            Cichorium intybus

گیاهی علفی و پایا دارای ساقه ای به ارتفاع 5/2 متر كه ریشه های قطور و درون آن شیرابه ای شیری رنگ جریان دارد. برگ های متناوب و پوشیده از تارهای فراوان و گلهای آن به رنگ آبی و در تابستان از تیر تا شهریور ظاهر می گردد. گلها با طلوع آفتاب باز می شوند و در غروب یا هوای مه آلود به صورت ناشكفته جلوه می‌كنند. پرورش كاسنی احتیاج به مراقبت زیادی ندارد و بیشتر بصورت وحشی می روید.

مواد مؤثره : گلیكوزید تلخ (شیكورین یا سیكورین) و املاح (سولفاتها، فسفاتهای سدیم، منیزیم، پتاسیم، نیترات پتاسیم)، انیولین، قندهای مختلف، موسیلاژ، كمی تانن، ویتامین ث. 

خواص درمانی : مقوی معده، مفید برای امراض كبدی (حرارت صفراوی، نوسازی یاخته های كبدی)، تقویت كننده عمومی بدن، تصفیه كننده خون، مفید برای درد مفاصل، زیادكننده شیر مادران، درمان یرقان، كاهش دهنده چربی خون.

روش استفاده : قسمت مورد استفاده : برگ، گل و ریشه به شكل دم كرد .

ریشه كاسنی + دانه و برگ شوید + شاهتره + لیمو عمانی : كاهش چربی خون

عوارض جانبی: در مورد مصرف كاسنی عارضه جانبی علمی و مطالعه شده گزارش نشده اما استفاده طولانی مدت باعث كاهش فشار خون می شود كه با قطع دارو برگشت پذیر است و در منابع قدیمی توصیه شده كه مصرف كاسنی از بین برنده پرز یا مخاط معده می باشد.

داروها : پودرهای تقویت كننده جنرال تونیك، قرص كاهش چربی خون (آنتوم)
 
::: از خواص شلغم چه می‌دانید؟

 
 

شلغم نه تنها از نظر داشتن ویتامین و خواص معدنی‌ ارزنده است، بلكه از حیث سایر ویژگی‌های غیر غذایی هم سرآمد بوده و در زمره سبزی‌های مهم شمرده می‌شود.

شلغم یكی از سبزیهای بسیار مقوی و مغذی است كه به سبب دارا بودن ‌10 درصد مواد قندی و سرشار بودن از املاح مفیدی مانند كلسیم و منیزیم جزو مواد غذایی بسیار با ارزش به حساب می‌آید.

شلغم یكی از پاك كننده‌ها و سازنده‌های خون بوده و چنان كه گفته شد،‌ املاح كلسیم و منیزیم موجود در آن موجب جلوگیری از ابتلا به بیماریهای خطرناكی مانند سرطان می‌شود.

همچنین باید دانست كه لازم است از برگ شلغم خواه به صورت پخته یا خام در سوپ یا سالاد و یا خوراك‌های دیگر استفاده شود. نه تنها در برگ شلغم مقدار زیادی كلسیم وجود دارد بلكه علاوه بر آن،‌ این گیاه حاوی مقادیر زیادی آهن و مس نیز هست كه سبب ازدیاد خون و به ویژه هموگلوبین می‌شود. به هر اندازه رنگ برگ شلغم تیره‌تر باشد،‌ ید بیشتری در آنست.

گفتنی است: وجود ویتامین‌ آ، ب و ث در برگ و ریشه آن، به خوبی نشانگر نقش مؤثر و مهم آن در حفظ تعادل عصبی و به خصوص در تعادل تغذیه آن است.

پزشكان ثابت كرده‌اند كه عصاره شلغم، حل و دفع سنگ‌های كلیوی را به علت خاصیت حل كنندگی كه بر روی اسید اوریك دارد، تسهیل می‌كند.

شلغم اثر مفید مؤثری در درمان بیماریهای دستگاه تنفسی دارد، برای این منظور از آش و سوپ آن استفاده می‌شود.

شلغم خوب سه علامت دارد:

‌1 - شلغم باید پر باشد، بنابراین اگر وسط آن شل باشد و با فشار انگشت فرو برود پلاسیده و مانده است و چنانچه پخته و مصرف شود در روده‌ها تولید نفخ می‌كند.

‌2 - پوست خارجی شلغم باید براق و شفاف باشد.

‌3 - شلغم باید سنگین باشد و وقتی وسط آن را بریدند درونش روشن و شفاف باشد.

بر اساس تحقیقات و بررسی‌های دانشمندان هر صد گرم شلغم دارای ‌35 كیلو كالری انرژی، ‌1 گرم پروتئین، ‌7 گرم گلوسید، ‌2 گرم چربی، ‌1/1 گرم فیبر، ‌45 میلی‌گرم گوگرد، ‌280 میلی‌گرم پتاسیم، ‌60 میلی‌گرم كلسیم، ‌36 میلی‌گرم ویتامین C و همچنین صد گرم برگ شلغم دارای ‌36 كیلو كالری انرژی، ‌3 گرم پروتئین، ‌4 گرم چربی، ‌5 گرم گلوسید، ‌2/1 گرم فیبر، ‌55 میلی‌گرم گوگرد، ‌375 میلی‌گرم پتاسیم، ‌260 میلی‌گرم كلسیم، ‌60 میلی‌گرم فسفر، ‌9 میلی‌گرم سدیم، ‌4/2 میلی‌گرم آهن و ‌40 میلی‌گرم ویتامین C است.
 
سیر

سیر،از سبزیهایی است که تاریخی بسیار کهن دارد. انسان خواص درمانی این گیاه را پنج قرن قبل از میلاد مسیح شناخته بود.

محل کشت سیر شرق است که به میزان وسیعی کشت داده میشود . در ماه فروردین هر یک از پیازهای کوچک سیر را در خاک  کاملا خشک به فاصله 15-20سانتی متری می کارند وبین ماههای تیر و مرداد که برگها پژمرده شود جمع آوری می گردد. این گیاه در نواحی مختلف ایران بخصوص در شمال کشور بطور گسترده پرورش می یابد.

اهمیت وخواص زیاد سیر در احادیث اسلامی مورد توجه است از اینرو:

رسول خدا (ص)فرمودند : سیر بخورید وخود را با آن معالجه کنید زیرا در سیر شفا وبهبودی هفتاد مرض است.

فواید سیر :خواصی که دانشمندان (طب قدیم وجدید) برای سیر بر شمرده اند عبارتند از :

1- سیر اثر خوبی در ضد عفونی کردن معده دارد،ولی نباید آن را زیاد مصرف کرد.

2- سیر رسوبات خون را حل میکند از اینرو مصرف سیر به کسانی که درد مفاصل دارند نقرس گرفته اند ویا به روماتیسم مبتلا شده اند، توصیه می شود.

3- سیر  ادرار را زیاد می گرداند وفشار خون را پایین می آورد.

4- سیر بهترین درمان برای فراموشی ونسیان است.

5- سیر بهترین تقویت کنندهء پیا ز مغز است وروی غدد مغز تاثیر نیکو دارد.

6- خوردن سیر عظلات قلب را به نشاط می آوردو به این وسیله گردش خون منظم میگردد.

7- مصرف سیر مجاری تنفس وخون را پاک می کند و به این وسیله از تنگ نفس می کاهد.

8- سیر برخی از انواع سل ریمی را معالجه می کند.بخصوص وقتی که با شیر ممزوج باشد.

9- سیر برای معالجه اسهال و برونشیت وسردرد و زکام مزمن وضعف حافظه وسر گیجه سودمند است.

10- سیر در برابر امراض بسیاری مانندتب  مقاوم است.

11- سیر پوست بدن را خوشرنگ و گونه ها را سرخ و روده ها را از عفونتها پاک (بخصوص در اطفال) وبا این خاصیت انسان را در مقابل بیماری تیفوئید(حصبه) و دیفتری محافظت می کند.

12- سیر سنگ کلیه را از بین می برد وکرمهای نازک شکم اطفال را نابود می سازد.

13- سیر فلج ورعشه را معالجه می کند ودر مورد ملاریا و بی خوابی خیلی مفید است.

14- برای درمان میخچه و زگیل باید سیر را نرم  کنید وبه صورت مرهم روی میخچه وزیگیل بگذارید،تا همان طور بماند وهر چند وقت آن را تکرار کنید تا به کلی میخچه و زگیل از بین برود.

15- وقتی حشره ای شما را گزید، فوری محل نیش را با سیر بمالید تا سوزش ودرد آن تسکین پیدا کند.

16- اگر یک بسته سیر را در انبار غلات آویزان کنید و یا روی آن پخش کنید ، باعث فرار موشها خواهد شد.

17- مصرف سیر برای بیماران مبتلابه مرض قند (دیابت) اثر شفا بخش داشته وقند خون را میکاهد.

18- سیر اپر سمی نیکوتینی که از دود سیگار حاصل می شود را برطرف می نماید ،زیرا چنانچه معتادین به سیگار به علت نیکوتین دچار نارحتی های هاضمه وقلب شده با شند، با مصرف سیر احساس بهبودی می کنند.

19- خوردن سیر برای درمان رعشه اندامها وفلج مفید است.

20- مداومت در مصرف سیر به تدریج باعث ریختن موی سفید وروئیدن موی سیاه می شود.

21- سیر برای درمان شقاق(ترک خوردگی) اثر شفا بخش دارد.

22- اگر مخلوط سیر با سرکه را بر پوست بمالند ورم اعضاء را بر طرف می نماید.

23- سیر خرد شده حاوی اسانس گو گردی، بوی تندی دارد که برای دستگاه گوارشی خاصیت آنتی بیوتیکی (ضد میکربی) دارد، اسانس فرار آن در تمام بدن پراکنده می شود واز راه ریه وپوست  دفع می گردد.

24- سیر یک محرک پوستی است و به عنوان خلط آور در التهاب مخاط برونشها مصرف می شود.

25- از سیر برای درمان تصلیب شرایین استفاده می شود.

26- بنا بر تحقیقات دانشمندی بنام «ری (Rey)» زیاده روی در مصرف سیر ، موجب سر درد وضعف بینائی می شود. برای جلو گیری از این مضرات چند راه پیشنهاد شده است:

الف- پختن سیر در آب واضافه کردن کمی نمک یا کره یا روغن بادام به آن.

ب -استعمال گشنیز به همراه مصرف سیر یا بعد از مصرف سیر

27 چنانچه در مصرف سیر ،مراعات سن ، مزاج وفصل نگردد مخصوصا به حالت خام در مصرف آن زیاده روی شود، برای دستگاه تنفس و بیماری بواسیر مضر است.

تذکر:بهترین کار برای بر طرف کردن بوی سیر خوردن سبزی وکاهو است ، زیرا کلروفیل موجود در این سبزیها بوی سیر را دفع می کند.
  
گاو زبان Borago officinalis

 
 

گاو زبان گیاهی است چند ساله و دارای ریشه‌های نیمه غده‌ای كه بطور عمودی تا عمق 50 سانتیمتر در خاك فرورفته است و بعلت داشتن ریشه‌های اصلی و فرعی در اعماق خاك مقاومت آن در برابر خشكی خاك زیاد است. برگهای آن زبانه‌ای و پوشیده از خارهای ظریفی است كه به آن حالت خشن میدهد و به همین علت به گاوزبان معروف است. گلهای آن به رنگ قرمز خوشرنگی است كه پس از خشك شدن به رنگ آبی تیره در می‌آید .

تركیبات شیمیایی :

این گیاه حاوی مواد موسیلاژ، قندی، تانن و تركیبات فنلی و نیز مقدار كمی آلكالوئید میباشد (آرام بخش)

خواص درمانی : گاوزبان حواس پنجگانه آدمی را تقویت می كند. دمكرده آن نشاط آور بوده و رنگ رخسار را باز می‌كند.سینه را نرم می‌كند. تنگی نفس و دردگلو را شفا می دهد. دلهره و وحشت را از بین می‌برد. غم و غصه را كم كرده و برای كسانی كه با خود حرف می زنند بسیار خوبست. از برگهای تازه آن برای درمان جوشهای چركی دهان و درمان برفك استفاده می شود .

سازگاری :

گاوزبان بیشتر در ارتفاعات رامسر، رودسر و تنكابن بصورت خودرو و نیز زراعی وجود دارد. بطور كلی شرایط آب و هوایی كوهستانی سردسیر و نیمه مرطوب كه در طول بهار و تابستان دارای بارانهای متناوب هستند، برای كشت این گیاه مفید است.

روش تكثیر و كاشت :

كشت گاوزبان در دو فصل پائیز و بهار انجام می شود و بهترین روش كاشت بذر در فصل پائیز است. عمق كاشت 2ـ 1 سانتیمتر و فاصله بین بوته‌ها 50 ـ 40 سانتیمتر و فاصله بین ردیف‌ها 70ـ60 سانتیمتر است.

میزان مصرف بذر در هر هكتار 15ـ 10 كیلوگرم است. عمر مفید بوته گاوزبان 2 سال و حداكثر عمر آن 4 سال است. در مناطقی كه بارندگی به اندازه كافی و پراكندگی بارش آن مناسب باشد، كشت به صورت دیم صورت می گیرد. اما در مناطق خشك مانند اصفهان نیاز به آبیاری مرتب می باشد. مهمترین آفت این گیاه كرم برگ خوار است كه بیشترین خسارت خود را در زمان برداشت به گیاه می زند و چون در این زمان مبارزه شیمیایی صلاح نیست، لازم است از مبارزه بیولوژیك استفاده شود .

برداشت محصول :

عمل گل چینی در اوایل خرداد صورت می گیرد و گلهای چیده شده را در كنار مزرعه روی پارچه یا سفره های پلاستیكی به ارتفاع 3-2 سانتیمتر پهن می كنند و برای آنكه آفتاب نخورد، روی آن پارچه می‌اندازند. البته خشك كردن محصول در سایه بهتر بوده و محصول مرغوبتری خواهد داد. بهم زدن گلها حین خشك شدن ضروری است. گل مرغوب گلی است كه دارای دم سفید و گلبرگهای بنفش باشد. میزان عملكرد آن حدود 1100-1000 كیلوگرم گل تازه می باشد كه از این میزان حدوداً 300-250 كیلوگرم گل خشك بدست می آید .
 

كنجد فشار خون را كاهش می دهد 

 
 
كنجد باعث پایین آمدن فشارخون می شود و نرم كننده معده و روده است.
كنجد با نام علمی (Sesamusindicum) گیاهی است یكساله با ارتفاع حدود یك متر كه قسمت انتهایی ساقه آن پوشیده از كرك است. برگهای آن بیضی، باریك و نوك تیز است و گلهای آن به رنگ سفید و یا قرمز به طور تك تك در كناره برگهای قسمت انتهایی ساقه ظاهر می شود.
میوه این گیاه به صورت كپسول و محتوی دانه های كوچك و مسطح و بیضوی است كه دانه كنجد نامیده می شود و قسمت مورد استفاده این گیاه است.
كشور چین بزرگترین تولیدكننده كنجد در دنیا است و بیشترین مقداركنجد تولید شده در ایران به مصرف تهیه روغن و حلوا ارده می رسد.
روغن كنجد یكی از روغن های اشباع نشده و مفید برای بدن است و در آمریكای شمالی و كانادا به مقدار زیاد مصرف می شود.
كنجد بسیار مغذی است و در اكثر كشورهای فقیر به عنوان جانشین گوشت به كار می رود و برای چاق شدن موثر است.
این گیاه گرفتگی صدا را از بین می برد و ضدرماتیسم است همچنین دم كرده برگ كنجد اسهال خونی را برطرف می كند.
روغن كنجد برای رفع تنگی نفس و سرفه خشك و زخم ریه مفید است و سوزش ادرار را رفع
می كند. از این روغن می توان به جای روغن زیتون در سالاد استفاده كرد.
برگ كنجد را اگر به سر بمالید باعث رشد و سیاهی موی سر می شود.
برای رفع قولنج كنجد را آسیاب كرده و با سركه مخلوط كنید و به مقدار نصف وزن كنجد، مغز بادام پوست كنده را به آن اضافه كنید آنها را پودر كرده و هر روز به مقدار یك قاشق سوپ خوری از آن بخورید.

 


نوشته شده توسط حسام در یکشنبه 2 بهمن 1384 و ساعت 12:01 ب.ظ
نوشته های پیشین
+ نظر یادتون نره+ + تغذیه در سلامت نیوز+ مرگ ومیر سالیانه ناشی از مصرف سیگار در کشور معادل تلفات ناشی از زلزله بم است+ عفونت های سیستم ادراری و کلیه ها در کودکان+ پیرچشمی+ درمان به موقع میگرن را جدی بگیرید!+ ژنتیك واسترس‌های محیطی ازعوامل تشدیدكننده بیماری روماتیسم مفصلی است+ مصرف پسته سبب آرامش قلب و اعصاب می‌شود+ + فشارخون + چگونه بر خستگی راه فائق آییم؟+ سونا و خواص آن+ +

صفحات: